Αισθάνεται καλά ο δεξιός ψηφοφόρος...


 ...με όσα βλέπει και ακούει;...


Εχω έναν πιστό αναγνώστη (διαβάζει τα άρθρα μου τα τελευταία 20 χρόνια), ο οποίος συχνά-πυκνά μου κάνει σχόλια και παρατηρήσεις. Είναι παραδοσιακός συντηρητικός ψηφοφόρος.

Το 2012 ψήφισε τον Σαμαρά για «να τιμωρήσει τον Γιωργάκη, που μας έβαλε στα Μνημόνια». Το 2015, εξοργισμένος με τον Σαμαρά, ψήφισε τον Τσίπρα. Και το 2019 επανήλθε στην πολιτική κοιτίδα του, τη ΝΔ, πιστεύοντας την υπόσχεση Μητσοτάκη για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Χτες το πρωί μου έστειλε... το εξής μήνυμα: « Δεν θα γράψεις για το γιο του Μητσοτάκη;». «Όχι», του απάντησα. «Γιατί;». «Γιατί δεν ασχολούμαι με τα γυναικόπαιδα των πολιτικών, εκτός αν προκαλούν με πολιτικές δηλώσεις».

Εχει διαφορετική άποψη και έδειχνε θυμωμένος. «Είναι απαράδεκτο να τον διορίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο», μού είπε. «Δηλαδή, εσύ τι περίμενες; Ότι ο γιος του πρωθυπουργού θα πήγαινε να δουλέψει σε… πιτσαρία;», τον τσίγκλησα. «Εγώ θα ήθελα, για συμβολικούς λόγους, ο γιος του πρωθυπουργού να μη διοριστεί με ρουσφέτι, αλλά να κάνει την πρώτη του δουλειά παίρνοντας τον βασικό μισθό»…

Από τη συζήτηση μαζί του κατάλαβα ότι δεν ήταν μόνο αυτό που τον είχε «φουντώσει». Αλλά και όσα είχαν προηγηθεί. Τα καταγράφω όπως μου τα είπε:

. «Ο ένας βουλευτής του κόμματός μου μιλάει για «τζαμπατζήδες» την ώρα που πολύς κόσμος δυσκολεύεται να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος. Εγώ έχω ένα καλό εισόδημα. Όμως, αν συνεχίσω να παίρνω λογαριασμούς δυο ή τρεις φορές πάνω από πέρσι, δεν θα μου φτάνει».

. «Η άλλη(Αννα Καραμανλή) λέει «χαλάλι του» για τον Στάσση της ΔΕΗ με την έπαυλη στη Τζιά. Γιατί να το πει; Δεν ξέρει ότι και δικοί της ψηφοφόροι θυμώνουν όταν ακούνε και διαβάζουν για αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ, την ώρα που τα παιδιά τους δουλεύουν για 700 ευρώ; Ας το βουλώσουν, τουλάχιστον».

. «Είναι δυνατόν να αφήνουν αυτούς τους τύπους της ΔΕΗ να μοιράζουν μεταξύ τους πολλά χιλιάρικα μπόνους την ώρα που καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους;». Όταν του είπα, για να τον τσιγκλήσω ξανά, ότι «το ίδιο λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε θυμωμένος: «Δεν με νοιάζει. Εγώ είμαι δεξιός, αλλά δεν ψήφισα τη ΝΔ το 2109 για να δείχνουν τέτοια χοντροπετσιά».

Αποτελεί ο άνθρωπος αυτός ιδιαίτερη περίπτωση νεοδημοκράτη; Μήπως οι πολλοί ψηφοφόροι του κόμματος δεν ενοχλούνται από αυτά που βλέπουν και ακούνε; Θα φανεί. Όμως, καλό είναι οι κυβερνητικοί και κομματικοί προύχοντες να προσέξουν αυτό που λέει η παροιμία: «Ποτέ σου μην περιφρονείς τα κάτω σκαλοπάτια, γιατί σ’ αυτά πρωτοπατείς και βγαίνεις στα παλάτια».

Γιώργος Καρελιάς

news247.gr