Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ακόμη μια τυπική γιορτή για τη Μητέρα;...


 "Εκτός όμως από την εργασία και την μάστιγα της εργασιακής υποτίμησης, η κάθε μορφή βία κατά των γυναικών με ακραία μορφή αυτή των γυναικοκτονιών που υπάρχει στην χώρα μας είναι απόδειξη ότι πολλά λέγονται, αλλά ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της γυναίκας, της μάνας παραμένουν απλές αναφορές. Στην χώρα μας συνέβησαν... 20 γυναικοκτονίες σε 17 μήνες, από συζύγους, συντρόφους και αρκετές από αυτές με την παρουσία των παιδιών τους και πολλές σε εργασιακούς χώρους. Βλέπουμε λοιπόν ότι,η εργασιακή και κοινωνική καταξίωση της γυναίκας έχει απέναντι της κομπλεξικούς, άρρωστους... ,βίαιους και υπανάπτυκτους που σκοτώνουν γιατί ζήλευαν, ή τους μίλησαν άσχημα ή τους απέρριψαν. Η Κοινωνία μας, οφείλει να προστατεύει ουσιαστικά την μάνα και μόνο τότε δεν θα φοβάται ,θα μιλά και δεν θα παραμένει σε κακοποιητικούς και χειριστικούς γάμους-σχέσεις και σε άθλιες εργασιακές συνθήκες γιατί έχει ανάγκη την δουλειά.

Η Μεγαλύτερη τιμή της μητέρας είναι, εκτός από την αναγνώριση του πολυσύνθετου έργου της ,η πλήρης θεσμική προστασία από την πολιτεία και αποδοχή από την κοινωνία σε όλους τους τομείς.

Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο της Ευαγγελίας Μανιτσούδη, πατήστε ΕΔΩ...
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.