Κεφαλαιοποίηση σε τρία στάδια...

0


 Τον «αέρα» του Κογκρέσου και το αποτύπωμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αμερική σκοπεύει να αξιοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση... Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχυρή «τριανδρία» της ΝΔ βάζει μπροστά το σχέδιο «κεφαλαιοποίηση» της επιτυχίας του ταξιδιού στις ΗΠΑ σχεδιάζοντας περιοδείες σε όλη την Επικράτεια.

Δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ο κομματικός μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς και στην μάχη μπαίνει πλέον και ο πρωθυπουργός.

Με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλα τα κυβερνητικά στελέχη θα «οργώσουν» την Ελλάδα με στόχο να επικοινωνήσουν στους πολίτες το κυβερνητικό έργο.

Τα πρόσωπα που έχουν επιφορτιστεί με την οργάνωση των περιοδειών είναι ο  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος και ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

Οι τρείς τους βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι περιοδείες θα έχουν τρία στάδια:

Στο πρώτο θα μετέχει ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης μαζί με κομματικά στελέχη, στο δεύτερο θα μετέχουν υπουργοί και βουλευτές και στο τρίτο θα είναι ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει τις περιοδείες του σε εβδομαδιαία βάση αρχής γενομένης από σήμερα όπου θα επισκεφτεί το Νομό Μαγνησίας και τον Βόλο. Ωστόσο, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν με νόημα πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθ’όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, έχει ανταποκριθεί πλήρως στη δέσμευση που ανέλαβε για να περιοδεύει κατ’ελάχιστον μια φορά το μήνα στην περιφέρεια ώστε να διατηρεί την επαφή του με την κοινωνία».

Άλλωστε συχνά – πυκνά ο πρωθυπουργός στις κατ ιδίαν συζητήσεις του με τους υπουργούς και τους βουλευτές τους υπενθυμίζει ότι «οφείλουν να μεταφέρουν τον παλμό της κοινωνίας στην πολιτική».

Κύριος στόχος των περιοδειών είναι αφενός να αναδείξουν το κυβερνητικό έργο και αφετέρου την αποδόμηση των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από την επόμενη εβδομάδα, όλοι οι Υπουργοί, οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη θα βγούνε στην κοινωνία.  

Από τις περιοδείες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα να σφυγμομετρήσει ο ίδιος αυτόν τον παλμό των πολιτών, σε μια συγκυρία κατά την οποία ήδη θα υλοποιείται και το νέο πακέτο μέτρων για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση της ακρίβειας...

Αννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)