Η κυβέρνηση διασύρει διεθνώς τη χώρα...

0


 Μέσα στην καρδιά της πανδημίας η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει σκανδαλωδώς κρατικό χρήμα στα μέσα ενημέρωσης που τη στηρίζουν. Ετσι προέκυψαν οι περιβόητες «λίστες Πέτσα», που αν είχαν κάτι θετικό είναι ότι αποκάλυψαν πλήρως πώς αντιλαμβάνεται το κυβερνητικό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη τη δημοκρατία και την ελευθερία στην ενημέρωση.

Η πραγματικότητα... αυτή σε συνδυασμό με τις σχέσεις διαπλοκής που συνδέουν το μέγαρο Μαξίμου με ισχυρά συμφέροντα και μεγάλα συγκροτήματα στον χώρο της ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό μια αποπνικτική κατάσταση που χαρακτηρίζει μόνο αυταρχικά καθεστώτα.
Κυρίαρχο στοιχείο της ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι οι «επεξεργασμένες» ειδήσεις και τα «έτοιμα κείμενα» προπαγάνδας που διοχετεύει στα φιλικά μέσα ενημέρωσης το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακολούθησε η δίωξη των δημοσιογράφων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis, ενώ τον Απρίλιο προέκυψε και η υπόθεση του δημοσιογράφου Κουκάκη, για να αποκαλυφθεί περίτρανα ότι παρακολουθούνται δημοσιογράφοι, προφανώς μη αρεστοί στους κρατούντες.

Η παρακολούθηση -όπως αποδείχθηκε- γινόταν μέσω του πανάκριβου κακόβουλου λογισμικού Predator. Γι' αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση προσπάθησε να βγάλει κάθε ευθύνη από πάνω της αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτες και με τον εκπρόσωπό της να διαβεβαιώνει ότι αυτό το λογισμικό δεν έχει αγοραστεί από ελληνικές κρατικές υπηρεσίες. Χθες όμως, με επίσημη ανακοίνωσή της η Google, διαψεύδοντας πανηγυρικά το μέγαρο Μαξίμου, αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει πωληθεί σε ελληνικούς κρατικούς φορείς.

Η εικόνα συμπληρώνεται αν προσθέσουμε ότι διεθνείς οργανώσεις, όπως οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα -την αξιοπιστία των οποίων αποδέχεται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-, τοποθετούν την Ελλάδα στον «πάτο» της κατάταξης όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, κάτι το οποίο επισήμανε χθες και ο Economist.

Το βρετανικό περιοδικό σημειώνει ότι η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και κάνει εκτενή αναφορά στην πρόσφατη νομοθεσία που προβλέπει φυλάκιση για fake news, αλλά και στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μας πήραν χαμπάρι και οι έξω. Η χώρα διασύρεται διεθνώς. Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του την παρέλαβαν ως Ελλάδα και θέλουν να τη μετατρέψουν σε Μητσοτακιστάν.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)