Μόνο με εκλογές...


 Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 10,2% για τον Απρίλιο, επίπεδο-ρεκόρ από το 1994. Στα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ αναφέρεται ότι η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 122%, στον ηλεκτρισμό κατά 88%, στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 55%, στα καύσιμα 29% και στο ψωμί και στα... τρόφιμα κατά 10,9%. Πρόκειται για μια ασφυκτική κατάσταση αν συνυπολογίσει κανείς τρεις παράγοντες.

Πρώτον, ότι δεν υπάρχει ένδειξη σταθεροποίησης των τιμών έστω και σ’ αυτό το επίπεδο. Είτε εξαιτίας του πολέμου είτε με πρόσχημα τον πόλεμο, οι τιμές φαίνεται πως θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Δεύτερον, ότι στην Ελλάδα, μέσα σ’ αυτό το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, οι συντάξεις και οι μισθοί παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Το ότι εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλέον αναγκασμένοι να επιλέξουν αν θα πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος ή θα πάνε σούπερ μάρκετ, γιατί τα χρήματά τους δεν φτάνουν και για τα δύο, είναι εφιαλτικό.  Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας εξωθείται στη φτώχεια και την ανέχεια.

Τέλος, τρίτον, κάποιοι βγάζουν απίστευτα κέρδη από αυτή την υπόθεση. Και τα βγάζουν με τη συνδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αχαλίνωτη αισχροκέρδεια με τις τιμές του ρεύματος και η κοροϊδία με τη φορολόγηση των υπερκερδών είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το πάρτι των παρόχων συμπαρέσυρε τα πάντα προς τα πάνω. Τώρα η κυβέρνηση μάχεται και για τα υπερκέρδη των εφοπλιστών.

Μόνο με εκλογές μπορεί να αντιμετωπιστεί όλο αυτό...

ΑΥΓΗ