Βρετανία: Κυβερνητικές υποσχέσεις για μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό

0


 Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του θα προσφέρει επιπλέον στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας του αυξημένου πληθωρισμού.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το κόστος της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία σε μια περίοδο που άνθρωποι στη Βρετανία αδυνατούν να έχουν θέρμανση στα σπίτια τους, ο Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση του λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος διαβίωσης...

«Φυσικά θα υπάρξει επιπλέον στήριξη τους επόμενους μήνες, καθώς τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα λόγω της ανόδου των τιμών στην ενέργεια», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Φινλανδία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα κορυφωθεί πάνω από το 10% και προειδοποίησε ότι η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ύφεσης, εντείνοντας την πίεση στον Μπόρις Τζόνσον και στην κυβέρνησή του για διεύρυνση των μέτρων στήριξης ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ έχει δηλώσει πως θέλει να περιμένει για να διαπιστώσει πόσο θα αυξηθούν οι τιμές ενέργειας στην επόμενη προγραμματισμένη επισκόπηση τον Οκτώβριο, προτού αποφασίσει τι είδους μέτρα στήριξης απαιτούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)