Μαγική εικόνα από Μητσοτάκη...


 Σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό άρωμα προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που γίνεται στο Athens Metropolitan Expo.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να πείσει ότι... κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όλα ήταν καλώς καμωμένα, με το Μαξίμου να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους πολίτες και να τους στηρίζει στις συνεχείς κρίσεις των τελευταίων ετών. «Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι όταν χρειάστηκε το κράτος στάθηκε δίπλα τους, εκτιμούν πως φυλάξαμε τα σύνορα μας και κάναμε πιο ισχυρή την Ελλάδα και χαίρονται γιατί το ψηφιακό κράτος κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και γιατί πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης...
Στη μαγική εικόνα που προσπάθησε να χτίσει ο πρωθυπουργός δεν έλειψαν τα λογικά άλματα, όπως ότι «οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει» και ότι «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί διεθνώς». Δεν δίστασε να πει επίσης ότι «το Ελληνικό επιτέλους προχωρά και το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι του χρόνου γεγονός», καθώς και ότι «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 10% για να το πω απλά προσετέθη ένας 15ος μισθός, μία μόνιμη αύξηση συμπαρασύροντας και τα επιδόματα».

Εξάλλου, τη στιγμή που δέχονται σφοδρή κριτική τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την ανακούφιση των νοικοκυριών, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής, παρά τις ασάφειες και τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν ακόμα. Αφού καυτηρίασε τη μέχρι στιγμής στάση της Ε.Ε. στο θέμα της ενεργειακής κρίσης («δεν μπορώ να περιμένω όμως να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο», είπε χαρακτηριστικά), απευθύνθηκε στη μεσαία τάξη, η οποία –όπως ανέφερε– «δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης».

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν έλειψαν τα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στο θέμα της ενέργειας, σημειώνοντας πως «μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο».

Με το βλέμμα στις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια νέα κυβερνητική θητεία, καθώς όπως υποστήριξε «οι κατακτήσεις των 33 μηνών δεν ήταν αυτονόητες και καθόλου δεδομένες. Αυτό θα είναι και το πολιτικό δίλημμα των επομένων εκλογών». Κόντρα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός μίλησε για αυτοδυναμία, λέγοντας πως «η συνέχεια της προόδου ταυτίζεται με την σταθερότητα. Να γιατί δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει ως αναγκαιότητα»...

efsyn.gr