Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε νέα φάση...

0


 Από την Κυριακή, ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, και πέρα, η αξιωματική αντιπολίτευση μπαίνει σε μία νέα φάση.

Από τη μία, προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές, μέσω και της συγκρότησης των ψηφοδελτίων, οι οποίες φαίνεται πως δεν θα... αργήσουν, ιδίως αν ο τουρισμός πάει καλά και δεν έχουμε τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.

Ως προς τον τουρισμό, πάντως, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούν στο CNN Greece πως η κυβέρνηση βασίζει την αισιοδοξία της στις πράγματι αυξημένες κρατήσεις σε σχέση με πέρσι, οι οποίες όμως υπολείπονται της τελευταίας προ covid χρονιάς, του 2019, και δεν είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν πολύ χρήμα πίσω τους.

Από την άλλη, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τα προσυνεδριακά σχήματα που είχαν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες, των οποίων ο κύκλος κλείνει και με την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή.

Κι όσο κι αν στην περιφέρεια είναι δυσδιάκριτές σε αρκετές περιπτώσεις οι τάσεις στις οποίες ανήκουν εκλεγμένα μέλη της Κ.Ε., αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει συγκροτηθεί μια ισχυρή προεδρική πλειοψηφία και μια μειοψηφία που μετρά σημαντικές απώλειες.

Όπως και αν έχει, και στην Πολιτική Γραμματεία- παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των μελών της, με τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται πανταχόθεν πιέσεις να είναι «ευρύχωρη»- θα ισχύσει η ποσόστωση φύλου 50- 50.

Όσον αφορά στην 11μελή Εκτελεστική Γραμματεία- ούτε εδώ αποκλείονται προσθήκες στην πορεία- θα συμμετέχουν, βάσει καταστατικού, ex officio ο πρόεδρος κι ο γραμματέας του κόμματος, ο εκπρόσωπος Τύπου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- σήμερα είναι η Όλγα Γεροβασίλη- κι επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που θα επιλεγούν από τον κ. Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της Ομπρέλας στην ψηφοφορία για τον γραμματέα θα εξαρτηθεί από το πόσο συναινετική θα είναι η επιλογή του προέδρου.

Αν προτείνει τον νυν, Δημήτρη Τζανακόπουλο, θα τον υπερψηφίσει.

Αν, όμως, προτείνει κάποιον σκληρό προεδρικό θα πρέπει να περιμένουμε ανθυποψήφιο της Ομπρέλας.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Ιουνίου την πρώτη του εξόρμηση εκτός Αττικής μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου.

Ειδικότερα, θα μιλήσει (ώρα 19.30) στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)