Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ενας πρωθυπουργός από αλλού...

 
Ούτε ο Τσάρος δεν είχε τόση άγνοια για το σε ποιες συνθήκες ζουν οι υπήκοοί του όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί επί πρωθυπουργίας του στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα... για ακόμη μια φορά, σε συνάντηση που είχε, μεταξύ των ταξιδιών του στις ΗΠΑ, με φοιτητές και εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα προσφέρει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής στους πολίτες της».

Αυτή τη φορά μάλιστα ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του γιατί έκανε και μια φιλοσοφική ανάλυση λέγοντας ότι «ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».

Μάλιστα υποστήριξε με έμφαση ότι δεν έχει σημασία ότι ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε διψήφιο νούμερο γιατί το κόστος ζωής παραμένει χαμηλό στην Ελλάδα. Θέλει να ξεχνάει βέβαια ότι οι μισθοί είναι στο ένα τρίτο σε σχέση με αυτούς των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και βέβαια επιμένει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια και φίλοι που βοηθούν στις άσχημες περιόδους. Αρα κατά τον ακραία νεοφιλεύθερο πρωθυπουργό δεν χρειάζεται κοινωνικό κράτος, δεν χρειάζεται η προσπάθεια του κράτους να μικρύνει η ψαλίδα. Δεν χρειάζεται καν αύξηση μισθών.

Mε τις λογικές αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συμβούλους και τους υπουργούς του φτωχοποιούν καθημερινά όλο και περισσότερο τους έλληνες πολίτες.

Εκεί που πραγματικά φαίνεται να βρίσκεται σε άλλον πλανήτη είναι όταν με σοβαρότητα υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει συνολικά καλές δουλειές, καλές απολαβές, οικογένεια, φίλους και ένα εξαιρετικό περιβάλλον στο οποίο να εργάζεται κανείς αλλά και να ζει».

Ο άνθρωπος δεν έχει ακούσει τίποτα για μισθούς τετρακοσίων ευρώ, για δωδεκάωρα εργασίας χωρίς την πληρωμή υπερωριών, για συνθήκες γαλέρας στα τουριστικά θέρετρα της χώρας που αναγκάζουν τουλάχιστον 50.000 ψάχνοντες για εργασία όπως αποκάλυψε το Documento να προτιμούν την ανεργία.

Η Ελλάδα φτωχαίνει, η Ελλάδα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω στην οικονομία στον πολιτισμό, η Ελλάδα συντηρητικοποιείται και για όλη αυτή την κατρακύλα υπεύθυνοι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του.


documentonews.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.