Η διαρροή που «έκαψε» τον Νίκο Παναγιωτόπουλο...


 Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά τη διαρροή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προκάλεσε αίσθηση και ανάγκασε το υπουργείο να βγάλει νέα διαρροή – λόγω της έντονης δυσαρέσκειας του Μαξίμου – διαψεύδοντας την πρώτη. Σύμφωνα με την «Αυγή», η διαρροή δεν έγινε από κάποιον χαμηλόβαθμο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ, αλλά... από τον ίδιο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντούσε σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεόφιλου Ξανθόπουλου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πέρασε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, οι οποίοι τον ρώτησαν αν θα έχουμε θερμό καλοκαίρι με την Τουρκία. Τότε απάντησε τα γνωστά περί υβριδικής απειλής και σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν οι δηλώσεις είναι off the record, αν δηλαδή μπορούν να αποδοθούν στον ίδιο ή όχι, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να τους δίνει το ελεύθερο να τις μεταφέρουν, αλλά με την δέσμευση ότι θα τις αποδώσουν σε κύκλους του υπουργείου Άμυνας. «Με τίποτα σε εμένα» είπε σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr. Μάλιστα, η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν βγήκε κατόπιν πίεσης των δημοσιογράφων, ούτε ξέφυγε.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η οργή στο Μέγαρο Μαξίμου οδήγησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βγάλει διάψευση μετά από μισή ώρα, προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ωστόσο το κακό για την κυβέρνηση είχε ήδη γίνει, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να έχει κάθε λόγο να μην νιώθει πολιτικά ασφαλής στην κυβέρνηση.

Πηγή: Avgi.gr