Από Αύγουστο… εκλογές

0

 
Μπορεί οι απόψεις για τον χρόνο και το εύρος του ανασχηματισμού να είναι αντικρουόμενες μέχρι αυτή την στιγμή, ωστόσο άπαντες οι παροικούντες του Μεγάρου Μαξίμου συμφωνούν ότι σε πολύ... μεγάλο βαθμό ότι ο χρόνος των εκλογών θα κριθεί τον Αύγουστο. «Ο στρατηγικός στόχος του πρωθυπουργού είναι η εξάντληση της τετραετίας» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη αλλά δεν κρύβουν και την ανησυχία τους για την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και αλλάζει τις ισορροπίες και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μέρα με την ημέρα. 

Ο κομβικός παράγοντας που θα κρίνει το timing της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι η πορεία των τιμών στην ενέργεια που συμπαρασύρει και μια σειρά βασικών αγαθών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον αντίκτυπο που θα έχουν στην κοινωνία τα μέτρα για τις μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία έχουν αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζονται και θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει να καταθέσει δεύτερο συμπληρωματικό προϋπολογισμό έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβει νέα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το ράλι της ακρίβειας. Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το κύριο βάρος θα δοθεί στην μείωση της τιμής της βενζίνης, κυρίως στα νησιά. 

Επίσης, ο Αύγουστος θα «σηματοδοτήσει το τέλος της δεκαετούς οικονομικής κρίσης» καθώς η Ελλάδα θα βγει από το καθεστώς ενισχυμένες εποπτείας. 
 
Από το Μέγαρο Μαξίμου θα περιμένουν να δούνε πως θα αποτυπωθούν δημοσκοπικά οι παραπάνω πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.  Οι μετρήσεις που θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Ιουλίου καθώς και εκείνες που θα έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός τις πρώτες μέρες του Αυγούστου αναμένεται να κρίνουν τις τελικές του αποφάσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως στην περίπτωση που υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους πολίτες και αυξηθεί εκ νέου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα παραμένει σε επίπεδα ασφαλείας, τότε δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κάλπες να στηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εκλογές θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2023, όπως είναι και ο αρχικός σχεδιασμός. 

Πάντως, την δεδομένη χρονική στιγμή από την κυβέρνηση κλείνουν τη σχετική συζήτηση και όπως φαίνεται οι τελικές αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών θα ληφθούν τον Αύγουστο...

Αννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)