Σαουδάραβας κατέβηκε με τη Μαζεράτι του την περίφημη Σκαλινάτα της Ρώμης...

0


 Ζημιές στα διάσημα σκαλοπάτια (ΦΩΤΟ)...

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει βίντεο με πολυτελές αυτοκίνητο που κατεβαίνει τα περίφημα «ισπανικά σκαλιά» της Ρώμης. 

Ο Σαουδάραβας οδηγός της ενοικιασμένης Μαζεράτι βρίσκεται αντιμέτωπος με... κατηγορίες για πρόκληση ζημιών στο εμβληματικό τοπόσημο της Αιώνιας Πόλης, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία. 

Ο 37χρονος Σαουδάραβας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, όταν η αστυνομία τον αναγνώρισε ως τον οδηγό του αυτοκινήτου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για σοβαρή ζημιά σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Ρώμης, δείχνει τη Μαζεράτι να κινείται στη ζώνη πεζών πάνω από τα διάσημα σκαλοπάτια, τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης. Στη συνέχεια ο οδηγός φαίνεται να κατηφορίζει με το αυτοκίνητο το πρώτο μέρος της διάσημης Σκαλινάτα, προτού κατέβει από το όχημα για να επιθεωρήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει. 

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας για την προστασία μνημείων της Ρώμης, το αυτοκίνητο προκάλεσε θραύσματα στα μάρμαρα του 16ου και 29ου σκαλοπατιού του δεξιού τμήματος σκαλιών πάνω από την Πιάτσα ντι Σπάνια. Κάποια μαρμάρινα τμήματα τοποθετήθηκαν προσωρινά «προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα η κίνηση των πεζών». 
Όπως ανέφερε η υπηρεσία, «θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίας για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σκαλοπατιών». 

Ειδικοί στην αποκατάσταση μνημείων αξιολογούν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, δεδομένου τού ότι εντοπίστηκαν ακόμη «εκτεταμένα θραύσματα και γδαρσίματα στα μάρμαρα» στο δεύτερο επίπεδο σκαλοπατιών, που αποδίδονται στο ίδιο συμβάν. 
 
Τα λεγόμενα «ισπανικά σκαλιά», γνωστά και ως Σκαλινάτα, είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας και διαχρονικός προορισμός των επισκεπτών της. Πήραν το όνομά τους από την ισπανική πρεσβεία που φιλοξενείτο στο παλάτσο της ομώνυμης πλατείας. 

Το 2015 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αποκατάστασης στο μνημείο, το κόστος της οποίας ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ και η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον οίκο Bulgari. 

Με πληροφορίες από CNN

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)