Ρωσία: Ο πρώην πρόεδρος Μεντβέντεφ καλεί για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί “ξένων πρακτόρων”

0


 Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να κάνει πιο αυστηρούς τους νόμους της για τους “ξένους πράκτορες” και να διώξει ποινικά τα πρόσωπα που εργάζονται για τα συμφέροντα ξένων χωρών.

Η Ρωσία έχει νομοθεσία που χαρακτηρίζει ομάδες και πρόσωπα ως ξένους πράκτορες. Πρόκειται για έναν χαρακτηρισμό που εμπεριέχει υπαινιγμούς κατασκοπείας...

της σοβιετικής περιόδου, στην περίπτωση που υπάρχουν εμπλεκόμενοι σε αυτή τη δραστηριότητα, που οι αρχές την θεωρούν ως πολιτική δραστηριότητα.

Δεκάδες επικριτές του Κρεμλίνου έχουν καταγραφεί ως ξένοι πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, αλλά και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αρκετοί από αυτούς, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο Μεντβέντεφ που τώρα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η επιβολή της νομοθεσίας περί “ξένων πρακτόρων” πρέπει να επιταχυνθεί, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την πολεμική εμπλοκή της στην Ουκρανία, ενώ εφαρμόζονται σε βάρος της, κυρώσεις άνευ προηγουμένου από τη Δύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)