Καταρρέουν και το ξέρουν...

0


 "Η νίκη του Σιν Φέιν στη Βόρεια Ιρλανδία και η δυναμική νίκης του Μετώπου Αριστεράς-Πρασίνων-Σοσιαλιστών στη Γαλλία δείχνουν ότι η ακροδεξιά και μεταδημοκρατική άβυσσος δεν είναι μονόδρομος"...

Ο Μητσοτάκης καταρρέει και το ξέρει. Ακόμα κι αν δεν είχαμε τις μετρήσεις να το καταδεικνύουν, η στρατηγική των τελευταίων ημερών το επιβεβαιώνει. Πρώτον, ανακάλυψε «λεφτόδεντρα» και... μοίρασε 600άρια στους πολίτες, που τους έχει έρθει ο ουρανός σφοντύλι από τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ενώ υιοθέτησε «λαϊκιστικές» αντιλήψεις για τα «υπερέσοδα» των παρόχων και τη ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει σώσει τις εταιρείες από τη χρεοκοπία κατά  Άδωνι. Δεύτερον, από το συνέδριο της Ν.Δ. έβγαλε το κοστούμι του σοβαρού, μετριοπαθούς, κεντρώου, φιλελεύθερου και έβαλε τη στολή του ακραία διχαστικού λασπολόγου. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πισωγυρίσει η Ελλάδα στην υπανάπτυξη, στον διχασμό, στη μίζερη εθνική περιθωριοποίηση» είπε χαρακτηρίζοντας «βάλτο» τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσον αφορά το ρεύμα, το παραμορφωτικό τείχος έσπασε γρήγορα και αποκαλύφθηκε η εξαπάτηση την οποία οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν στις τσέπες τους, στους λογαριασμούς ρεύματος και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ως προς την επαναφορά του πραγματικού προσώπου της Ν.Δ. και του αρχηγού της, η επιχείρηση αναστήλωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου είναι πια τόσο παλιά όσο οι ιδέες που πρεσβεύει.

Εξάλλου, μονάχα οι λίγοι, όχι και τόσο ένθερμοι, παριστάμενοι μπορούν να πάρουν στα σοβαρά τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει προοδευτική την παράταξή του έχοντας δίπλα του τη μισή φρουρά του Καρατζαφέρη, ενώ στην ίδια ομιλία εξήρε τη «ριζοσπαστικότητα» της… ΕΡΕ.

Ο Μητσοτάκης καταρρέει και το ξέρει. Τα χειρότερα είναι μπροστά. Κάτι που θα ήταν θετικό αν δεν ίσχυε το ίδιο και για την κοινωνία. Η πολιτική και κοινωνική μάχη μπαίνει πια στην κορύφωσή της. Η προοδευτική αλλαγή προβάλλει πια ως αίτημα ανάγκης και επιβίωσης. Η 15η Μάη μπορεί να δώσει την τελική ώθηση. Την ίδια ώρα μάλιστα που στην Ευρώπη ξεπηδούν ακτίνες ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η νίκη του Σιν Φέιν στη Βόρεια Ιρλανδία και η δυναμική νίκης του Μετώπου Αριστεράς-Πρασίνων-Σοσιαλιστών στη Γαλλία δείχνουν ότι η ακροδεξιά και μεταδημοκρατική άβυσσος δεν είναι μονόδρομος.

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)