ΣΥΡΙΖΑ: Οι δελφίνοι από το μέλλον...

0


 ...και ο σχεδιασμός για τις βουλευτικές εκλογές...


Από τη μία προεκλογική περίοδο στην άλλη πηγαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών τους εκλογών, στην αξιωματική αντιπολίτευση ξεκινά ο σχεδιασμός για τη μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών, που πλέον προσδιορίζουν το νωρίτερο το Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το... πλαίσιο, μετά την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την ανάδειξη του γραμματέα της -πιθανολογείται πως αυτή θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο- θα ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων.

Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν και τα 172.000 πλέον μέλη, των οποίων η γνώμη μπορεί να ζητηθεί ακόμα και με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα.

Όσον αφορά στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως αν δινόταν η δυνατότητα ψήφισής της και στα μέλη που εγγράφηκαν την περασμένη Κυριακή και δεν ψήφιζαν μόνο 40.000 από τα ήδη εγγεγραμμένα 61.600 η ανανέωσή της θα ήταν ακόμα πιο ηχηρή από όσο είναι και σήμερα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, η βάση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «τιμώρησε» τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ομπρέλας, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης, που είχαν πρωτοστατήσει στο μη άνοιγμα του κόμματος στους ψηφοφόρους του.

Όπως κι αν έχει, το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί κι αρκετούς δελφίνους από το μέλλον για τον Αλέξη Τσίπρα, ιδιαιτέρως από τη γενιά των τριανταπεντάρηδων- σαραντάρηδων.

Βεβαίως, κανείς τους δεν αμφισβητεί σήμερα τον πρόεδρο του κόμματος, ωστόσο κανείς δεν μένει σε μια θέση αιωνίως, όσο επιτυχημένος κι αν είναι.

Αν, μάλιστα, στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση ο κ. Τσίπρας καταγράψει ακόμα μία ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά.

Η «αναγεννημένη» Ρένα Δούρου, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η «σταθερή αξία» Νίκος Παππάς θα είναι πρόσωπα που θα απασχολήσουν και τα επόμενα χρόνια την πολιτική επικαιρότητα.

Στη νέα Κεντρική Επιτροπή, εξάλλου, σημαντική θα είναι, με 60 μέλη χάρη στην ποσόστωση του 20%, και η παρουσία της Προοδευτικής Συμμαχίας, όσων δηλαδή εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά.

Συγκεκριμένα, 25 μέλη θα προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και τη Γέφυρα, 15 από την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, τη Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτόπουλου κι άλλες συλλογικότητες κι ακόμα 20 ανεξάρτητοι...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)