Έλον Μασκ: Εξασφάλισε 7,1 δισ. δολάρια για το Twitter - Στους επενδυτές οι Binance, Fidelity και Σαουδάραβας πρίγκηπας


Νέες δεσμεύσεις για επιπλέον χρηματοδότηση 7,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά του Twitter εξασφάλισε ο Έλον Μασκ όπως αναφέρεται σε έγγραφο της εταιρείας την Πέμπτη.

Ανάμεσα στις νέες δεσμεύσεις που συγκεντρώνει ο δισεκατομμυριούχος της Tesla για να χρηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον κλάδο της τεχνολογίας μέχρι σήμερα, κατονομάζονται οι Binance, Brookfield, Fidelity Management & Research, Lawrence J. Ellison Revocable Trust και Qatar Holding.

Στο άκουσμα της είδησης, οι μετοχές του Twitter κερδίζουν προσυνεδριακά άνω του 2%.

Ο Μασκ βρίσκεται επί του παρόντος σε συζητήσεις με τον συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για τη συνεισφορά ορισμένων από τις μετοχές του στην εξαγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ένα δάνειο που είχε δεσμευτεί για τη συμφωνία μειώθηκε σε συνολικό κεφάλαιο 6,25 δισ. δολαρίων από 12,5 δισ. δολάρια.


Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατέληξε σε συμφωνία στις 25 Απριλίου για την εξαγορά του Twitter χρησιμοποιώντας ένα χρηματοδοτικό σχέδιο που ανησύχησε ορισμένους επενδυτές της Tesla. Εκτός από τη δέσμευση των μετοχών του στην Tesla αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων για να υποστηρίξει δάνεια περιθωρίου, ο Μασκ έχει δεσμευτεί να «βγάλει στο σφυρί» μετοχές αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων. Δεν είναι σαφές πόσα από αυτό θα προέρχονται από την πώληση ενός μέρους του μεριδίου του στην Tesla. Μέχρι στιγμής έχει πουλήσει περισσότερα από 8,5 δισ. δολάρια σε μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Αλγουαλίντ Μπιν Ταλάλ στηρίζει τον Μασκ
Εντωμεταξύ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Marketwatch, ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Αλγουαλίντ Μπιν Ταλάλ, αν και στο πρόσφατο παρελθόν είχε απορρίψει προσφορά του Μασκ να συμμετάσχει στην πρόταση εξαγοράς του Twitter τώρα σχεδιάζει να διατηρήσει το μερίδιο των 35 εκατομμυρίων που κατέχει στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του deal.

H είδηση εμπεριέχεται στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε ο Μασκ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μαζί με τις επιστολές δέσμευσης των 7,1 δισ. δολαρίων.