Δεν θα απαντήσει κάποιος από τη ΝΔ για τη... στημένη εκλογή Μητσοτάκη το 2016;...

  
Ούτε καν οι -εκτεθειμένοι- Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας;...

Ο τρόπος εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ συζητείται από χρόνια στα παρασκήνια του κόμματος και σε δημοσιογραφικούς κύκλους. 

Ποιοι κινητοποιήθηκαν, πώς μπήκαν στο παιχνίδι οι «λαγοί»- που δεν ήταν μόνο ο... Άδωνις- πώς εξουδετερώθηκε ο βασικός αντίπαλός τους, ποιος ήταν ο ρόλος του Σαμαρά, της διαπλοκής και του…Σημίτη και άλλα  παρεμφερή.

Με  την υπογραφή του ο διευθυντής της Εστίας Μανόλης Κοττάκης  τα έφερε στη δημοσιότητα, αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ. Δεν ανέφερε ονόματα, αλλα δεν χρειάζεται: τα φωτογράφησε.

Από όσα προκύπτουν, για δυο συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν μπορεί να υπάρχει ακόμη σιωπή και σκοτάδι.

Η υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα περιγράφεται ως  υποκινουμένη από τους Αμερικανούς, για να αποδυναμώσει, δια της διάσπασης, το καραμανλικό στρατόπεδο.

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η νύξη είναι ακόμη πιο σοβαρή: ότι με παρέμβαση του πατρός  Μητσοτακη- όλοι ξέρουν τι εννοεί ο Κοττάκης λέγοντας «έκανε τα μαγικά του»- λίγο πριν τις κάλπες, στις οποίες πήγαινε με πλεονέκτημα έναντι του Κυριάκου, έκανε πίσω και ουσιαστικά του «έδωσε» την ηγεσία.

Στη ΝΔ δεν αισθάνονται ούτε οι άμεσα εμπλεκόμενοι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους; Δεν πρέπει να μιλήσουν καθαρά όσοι ξέρουν τι ακριβώς συνέβη;

Αν το  συγκαλύπτουν ως εσωκομματικό ζήτημα, κάνουν λάθος. Δεν είναι: αν ο Μητσοτάκης κατέφυγε σε τέτοιες μεθόδους για την ηγεσία της ΝΔ,  μπορεί κανείς να φανταστεί τι έκανε για να πάρει την Πρωθυπουργία. Και τι κάνει έκτοτε…

Αυτό ενδιαφέρει τους πάντες. Δεν είναι ενδο-νεοδημοκρατικό μυστικό. Άλλωστε δεν είναι καν μυστικό πλέον…

ΥΓ: Απορία: στα ΜΜΕ δεν υπάρχει πολιτικό ρεπορτάζ για να ρίξει φως στην υπόθεση;

anoixtoparathyro.gr