Το θέατρο της απολογίας διάρκειας 10 ωρών...

0

 
Ψύχραιμος, ακούραστος και …ατσαλάκωτος, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επί δέκα ώρες χθες έδωσε ρεσιτάλ θεατρικότητας στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προκειμένου να πείσει δικαστές και ενόρκους, ότι η δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, ήταν ένα έγκλημα που τέλεσε εν βρασμώ. Με μια μαραθώνια απολογία, προσπάθησε να... υπερασπιστεί τον εαυτό του, προφανώς για να «κερδίσει» το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. 

Άλλοτε αποθέωνε την 20χρονη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, την οποία δολοφόνησε, πριν ακριβώς από ένα χρόνο στα Γλυκά Νερά, και άλλοτε την περιέγραψε ως βίαιη και επιθετική. Κάθε φορά δε, που μιλούσε για εκείνη χρησιμοποιούσε ενεστώτα χρόνο, λέγοντας για παράδειγμα ότι η «Καρολάιν είναι ότι πιο όμορφο μου έχει συμβεί», ότι «είναι τέλεια μητέρα». «Ήταν…

» τον διόρθωσε πολλές φορές η πρόεδρος, όπως και η εισαγγελέας, αλλά εκείνος συνέχιζε στο ίδιο «μοτίβο».

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε επισημάνθηκαν πολλές φορές από την έδρα, τα μέλη της οποίας του έθεταν συνεχώς ερωτήσεις. Εκείνος, όμως, επέμενε πως το θύμα του ήταν η γυναίκα της ζωής του, μια τέλεια μητέρα, ότι καλύτερο – όπως είπε –έχει συμβεί στη ζωή του. Ωστόσο, σε άλλο σημείο της απολογίας του, περιέγραψε την Καρολάιν, ως ένα άτομο που ασκούσε βία εις βάρος του, που είχε συχνά εξάρσεις θυμού, όπως εκείνο το βράδυ που της στέρησε τη ζωή. Υποστήριξε πως τότε ήταν που φοβήθηκε μήπως και αυτός ο θυμός της γυναίκας του, στραφεί και εναντίον της κόρης τους, της μικρής Λυδίας, αν και γνώριζε, όπως είπε, ότι η Καρολάιν αγαπούσε το παιδί περισσότερο και από εκείνον και ότι το έβαζε πάνω από τη ζωή της.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε για όλους είχε χθες καλά λόγια να πει και κυρίως για τον εαυτό του. Ήταν ένας τέλειος σύζυγος, μέσα σε ένα ονειρεμένο γάμο και η μόνη του προτεραιότητα ήταν η ευτυχία της γυναίκας του και της κόρης του. Όποιοι καβγάδες και λογομαχίες ξέσπαγαν ανάμεσα σε εκείνον και την Καρολάιν διαρκούσαν πολύ λίγο, όπως είπε. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, μέσα σε δυο ώρες οι δυο τους τα ξεχνούσαν όλα και έκαναν σχέδια για το μέλλον «αγκαλιά στον καναπέ».

Οι στιγμές που «λύγισε» ήταν λίγες και είχε για όλα μια εξήγηση. Είπε πολλές φορές τη λέξη «συγνώμη» και ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον εαυτό του για ότι έκανε. «Μακάρι να με συγχωρέσει Θεός» πρόσθεσε. Δεν δυσανασχετούσε με τις «σκληρές» ερωτήσεις των δικαστών αλλά και των ενόρκων, ούτε και όταν η πρόεδρος τον ρώτησε γιατί τοποθέτησε την μόλις 11 μηνών κόρη του, μετά το έγκλημά του, πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του. «Χαίρομαι που με ρωτάτε. Είναι κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά. Δεν μπορούσα να την αφήσω στον κάτω όροφο. Δεν ήξερα πότε θα έρθει η αστυνομία». …. Στα σκ@@@ που έφτιαξα με ένοιαζε να ήταν όσο πιο ασφαλές γινόταν το παιδί. Εκεί ήταν ασφαλές, δεν μπορούσε να πέσει….» απάντησε.

Τα πέντε λεπτά

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στο έγκλημα που κατηγορείται ότι τέλεσε σχεδόν πέντε ώρες μετά την έναρξη της απολογίας του. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε μιλήσει με κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή του με την Καρολάιν, τις εγκυμοσύνες της, την γνωριμία τους και τον γάμο τους στην Πορτογαλία. Οι ερωτήσεις που δέχθηκε για το έγκλημα ήταν πολλές. Η έδρα εστίασε στα «πέντε λεπτά» που βρίσκονταν πάνω στην νεαρή κοπέλα, πιέζοντας το κεφάλι της μέσα στα μαξιλάρια. Ένας χρόνος ικανός, όπως είπε, η πρόεδρος, ώστε ο ίδιος να σκεφθεί τι ακριβώς συνέβαινε εκείνες τις στιγμές, κατά τις οποίες οδηγούσε τη «γυναίκα της ζωής του» στο θάνατο. Οι ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο σκοπό είχαν να διερευνηθεί η βασιμότητα του ισχυρισμού του, ότι δηλαδή τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής...

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)