Twitter: Επιφυλάξεις για το αν ο Μασκ θα ολοκληρώσει την εξαγορά


 Στο χαμηλότερο επίπεδο, από όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία, υποχώρησε την Τετάρτη η μετοχή της Twitter, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με το αν ο Έλον Μασκ θα ολοκληρώσει την εξαγορά.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο Μασκ να μην έχει την απαιτούμενη οικονομική ρευστότητα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ποσό των 21 δισ. δολαρίων που πρέπει να καταβάλει, ενώ ενδέχεται να αποφασίσει και κατά της πώλησης μετοχών στην Tesla, που ίσως κριθεί αναγκαίο βήμα για να βρει τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται...

«Υπάρχει μεγάλο ποσοστό σοβαρού ρίσκου για το επόμενο εξάμηνο που απαιτείται χρονικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας», δήλωσε στο Reuters ο Κρις Πουλτζ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου (Kellner Capital).

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει ιστορικό υπαναχωρήσεων. Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter, ενώ το 2018, ο Μασκ είχε αναφέρει πως είχε «διασφαλίσει τη χρηματοδότηση» για μία συμφωνία 72 δισ. δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση της Tesla, κάτι που τελικά δεν προχώρησε.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση αποχώρησής του από τη συμφωνία ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων, ποσό που αποτελεί μόλις ένα μικρό μέρος της περιουσίας του, η οποία εκτιμάται από το Forbes στα 240 δισ. δολάρια.

Ο Ρόι Μπέχρεν, μέλος της διοίκησης στην επενδυτική εταιρεία Westchester Capital Management που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια 5,4 δισ. δολαρίων (5,13 δισεκατομμυρίων ευρώ), δήλωσε ότι η αποζημίωση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων δεν είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό, ώστε να Μασκ να σκεφτεί δύο φορές την αποχώρησή του από τη συμφωνία.

«Με βάση την καθαρή περιουσία του και το μέγεθος της εξαγοράς, η αποζημίωση είναι μικρότερη από αυτή που θα περίμενε κάποιος», δήλωσε ο Μπέχρεν.