Το Twitter βάζει φρένο στα σχέδια του Έλον Μασκ με ένα «δηλητηριώδες χάπι»

0

«Φρένο» στην πρόταση εξαγοράς του Twitter, ύψους 43 δισ. δολαρίων, από τον Έλον Μασκ αποφάσισε να βάλει το ΔΣ της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του να τεθεί σε εφαρμογή η επονομαζόμενη πρακτική του «poison pill» (δηλητηριώδες χάπι) που έχει ως στόχο να προστατεύει επιχειρήσεις από επιθετικές προτάσεις εξαγοράς, μόλις μία ημέρα αφού ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Twitter...

Σύμφωνα με το CNBC, το συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του σχεδίου.

Όπως αναφέρεται, το μέτρο προβλέπει ότι στην περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα αποκτήσει πραγματική ιδιοκτησία τουλάχιστον του 15% των κοινών μετοχών του Twitter χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές με σημαντική έκπτωση.

Το σχέδιο έχει οριστεί να λήξει στις 14 Απριλίου 2023.

«Το Σχέδιο Δικαιωμάτων θα μειώσει την πιθανότητα οποιαδήποτε οντότητα, πρόσωπο ή όμιλος, να αποκτήσει τον έλεγχο του Twitter μέσω συσσώρευσης ανοιχτής αγοράς χωρίς να καταβάλει σε όλους τους μετόχους το κατάλληλο ασφάλιστρο ελέγχου ή χωρίς να δώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο επαρκή χρόνο για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις και μέτρα προς συμφέρον των μετόχων», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε, ότι το σχέδιο αυτό δεν εμποδίζει το διοικητικό συμβούλιο να αποδεχτεί μια πρόταση εξαγοράς, εάν κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)