Ο Ελον Μασκ «δεν είναι σίγουρος» ότι θα καταφέρει να αγοράσει το Twitter -Έχει plan B


 Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla παραδέχτηκε ότι δεν «είναι σίγουρος» ότι θα καταφέρει να εξαγοράσει το Twitter, μόλις λίγες ώρες αφότου αποκάλυψε μια πρόταση εξαγοράς ύψους 43 δισ. δολαρίων για τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Οι νέες δηλώσεις Μασκ έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου TED2022 στο Βανκούβερ, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι πρόσεφερε 54,20 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά της πλατφόρμας. Το Twitter επιβεβαίωσε ότι έλαβε πρόταση, σημειώνοντας ότι το διοικητικό του συμβούλιο θα αξιολογήσει την πρόταση η οποία αποτιμά τις μετοχές πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα 70 δολάρια που έφτασαν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Μασκ είπε ότι η πρότασή του θα είναι τελευταία και οριστική....

Ο Μασκ είπε ότι εάν καταφέρει να εξαγοράσει την εταιρεία και να την ιδιωτικοποιήσει, θα ήθελε να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους μετόχους μπορεί υπό τη νέα διάρθρωση.

Υπάρχει plan b

Ερωτηθείς από τον Chris Anderson του TED εάν υπάρχει «plan b» σε περίπτωση που η τρέχουσα προσφορά του απορριφθεί, απάντησε ότι «υπάρχει». Αλλά δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες.

Παρά τον βαθύ πλούτο του, πολλά από τα assets του Μασκ δεν είναι εύκολα ρευστοποιήσιμα, κάνοντας ορισμένους αναλυτές να αναρωτηθούν πώς θα μπορέσει να δώσει τα κεφάλαιά εάν η προσφορά του εγκριθεί. Ο Anderson τον ρώτησε εάν έχει «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», κάνοντας έμμεση αναφορά στο διάσημο tweet με το οποίο ανήγγειλε ότι θα ιδιωτικοποιήσει την Tesla, μπαίνοντας στη συνέχεια σε μεγάλους μπελάδες.

«Έχω αρκετά περιουσιακά στοιχεία», είπε ο Μασκ. «Μπορώ να το κάνω, εάν δοθεί η ευκαιρία». Ως προς την αναφορά στην ιδιωτικοποίηση της Tesla, ο Μασκ πρόσθεσε ότι «η χρηματοδότηση ήταν όντως εξασφαλισμένη».

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε σήμερα την πρότασή του σε στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αφού πρώτα είχε απορρίψει την ευκαιρία να καταλάβει μια θέση στο δ.σ. της εταιρείας. Σημειώνεται ότι το Twitter χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

insider.gr