Το Netflix εξετάζει την παροχή φθηνότερης συνδρομής με διαφημίσεις, μετά το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία του

 
Μια φθηνότερη έκδοση της συνδρομητικής υπηρεσίας streaming, που θα έχει διαφημίσεις, σχεδιάζει η Netflix, όπως αποκάλυψε ο συν-διευθύνοντας σύμβουλος, Reed Hastings, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Netflix κατέγραψε το α' τρίμηνο του 2022 το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της, καθώς έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα....

Πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο με μείωση των συνδρομητών στη δεκάχρονη ιστορία της πλατφόρμας, ενώ οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο τρίμηνο είναι ακόμα πιο δυσοίωνες, με την εταιρεία να εκτιμά πως στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου θα χαθούν ακόμα 2 εκατ. συνδρομητές.

Ο Hastings υπήρξε αντίθετος στην τοποθέτηση διαφημίσεων ή άλλων προωθητικών ενεργειών στην πλατφόρμα, ωστόσο είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης σε αναλυτές, ότι «είναι πολύ λογικό» να διατεθεί στους πελάτες μια φθηνότερη επιλογή.

«Όσοι παρακολουθούν το Netflix γνωρίζουν ότι ήμουν ενάντια στην πολυπλοκότητα της διαφήμισης και είμαι μεγάλος θαυμαστής της απλότητας της συνδρομής», είπε. «Όμως, όσο κι αν είμαι οπαδός αυτού, είμαι πιο οπαδός των καταναλωτικών επιλογών και είναι πολύ λογικό το να επιτρέπω στους καταναλωτές που θα ήθελαν να έχουν χαμηλότερη τιμή και είναι ανεκτικοί στις διαφημίσεις να αποκτήσουν αυτό που θέλουν».

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι λειτουργεί για την Hulu. Η Disney το κάνει. Το HBO το έκανε επίσης», πρόσθεσε ο ίδιος. «Δεν νομίζω ότι έχουμε αμφιβολίες ότι λειτουργεί», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως μια τέτοια επιλογή δεν θα είναι διαθέσιμη τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.