Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Η Europol έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο


 Το φόρουμ, που είχε πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες, «ειδικευόταν» στην πώληση δεδομένων που είχαν κλαπεί από αμερικανικές εταιρείες

Η Europol ανακοίνωσε το κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, η οποία πωλούσε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που είχαν διαρρεύσει από αμερικανικές εταιρείες.

H RaidForums, που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε, σύμφωνα με τη Europol...

, τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο. Η υποδομή της πλατφόρμας κατασχέθηκε ενώ ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν, διευκρίνισε η Europol.

Οι βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρηστών και σχετικούς κωδικούς εισόδου απαραίτητους για την πρόσβαση σε λογαριασμούς στο Διαδίκτυο.

Η επιχείρηση με την επωνυμία Tourniquet συντονίστηκε από τη Europol, η οποία υποστήριξε τις έρευνες που διεξάγονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Ήταν η κατάληξη σχολαστικού σχεδιασμού διάρκειας ενός έτους ανάμεσα στις αρχές που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της, σύμφωνα με τη Europol.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.