Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ρωσικά drones παρακολουθούσαν τον Δένδια...

 
Ενα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ελληνα ΥΠΕΞ στην Οδησσό. Οπου πήγαινε η ελληνική αποστολή από πάνω πετούσαν drones, που έγιναν μεν αντιληπτά, αλλά κανείς δεν έδωσε παραπάνω σημασία. Επιβιβαζόμενη η ελληνική αποστολή στο... αεροπλάνο της επιστροφής, έγινε η αποκάλυψη. 

Τα τέσσερα συγκεκριμένα drones που ακολουθούσαν παντού τη διπλωματική αποστολή, σύμφωνα με όσα είπαν οι Ουκρανοί, ήταν ρωσικά και η αιτία ήταν προφανής: ...ήθελαν να ξέρουν λεπτομερώς τις κινήσεις που λάμβαναν χώρα στην έδρα της Φιλικής Εταιρείας. 

Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε την ελληνική αποστολή να παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια, που ήταν δωρεά των «Γιατρών του Κόσμου».

Μια και ο λόγος για τη Φιλική Eταιρεία, να σας πω κάτι πολύ συγκινητικό –και σημαντικό για την Ελλάδα– που έκαναν οι Ουκρανοί. Μετέφεραν τα εκθέματα του Μουσείου της Φιλικής Εταιρείας που εδρεύει στην Οδησσό σε υπόγειο καταφύγιο, ώστε να μην καταστραφούν σε περίπτωση βομβαρδισμού. 

Πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας κειμήλια για τον Ελληνισμό, καθώς μεταξύ άλλων στην οικία Μαρασλή –όπου στεγάζεται το μουσείο– φιλοξενούνται πρωτότυπα έργα στον κρυπτογραφικό κώδικα των Φιλικών, χειρόγραφα σχετικά με την ίδρυση της οργάνωσης, χάρτες, γκραβούρες, φωτογραφίες, κατάλογοι των μελών της, επιστολές και χειρόγραφες προκηρύξεις του Αλέξανδρου Υψηλάντη, αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας...

Θεωρείο - Καθημερινή
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.