Chateau De La Croe: Από τον Ωνάση και τους Νιάρχους στον Αμπράμοβιτς και την κατάσχεση

0


 Η ιστορία της μυθικής έπαυλης στην Cap d΄ Antibes της Κυανής Ακτής στην οποία έμεινε ο πρίγκιπας Εδουάρδος με την Ουόλις Σίμπσον - Το κέρατο του Αρίστου, η πώληση στον μεγάλο του «εχθρό», το deal του Φίλιππου και Σπύρου με τον Ρώσο ολιγάρχη

Η Τίνα Λιβανού το υποψιαζόταν εδώ και καιρό. Ο Αρίστος της πήγαινε όλο και πιο συχνά στο Chateau De La Croe, για κάποιες επαγγελματικές συναντήσεις όπως της είχε πει, οι οποίες έπρεπε να γίνουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Η μυθική λευκή βίλα στην Cap d’ Antibes, ήταν σημείο αναφοράς στην Κυανή Ακτή αφού εκεί είχαν ζήσει ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η Ουόλις Σίμπσον....

Όμως η Τίνα που ήξερε ότι ο άνδρας της λάτρευε τον ποδόγυρο, δεν σκεφτόταν τίποτε από όλα αυτά, όταν έφτασε στην βίλα εκείνο το μεσημέρι.

Της έφτασε το θέαμα που αντίκρισε όταν μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και έπιασε τον άνδρα της στο κρεβάτι, όχι με κάποια άγνωστη αλλά με την κολλητή της φίλη Τζιν Ράϊλαντερ.

Το σοκ ήταν τέτοιο για την κόρη του Λιβανού, που μετά από τις εξηγήσεις-οι οποίες δεν ήταν και τόσο πειστικές αφού τα μάτια της είχαν δει σκηνές ακατάλληλες για ανηλίκους-απαίτησε από τον Ωνάση να πουλήσει την βίλα άμεσα. Μια βίλα που μετά τον Σταύρο Νιάρχο και τους γιους του κατέληξε στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και συζητιέται ευρέως τα τελευταία 24ωρα μετά την κατάσχεση της από τις Γαλλικές Αρχές, στα πλαίσια των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ρώσο ολιγάρχη.

Ο τελευταίος δεν έκανε καμία δήλωση για το νέο χτύπημα κατά της περιουσίας του, για ένα μάλιστα από τα πιο αγαπημένα του ακίνητα, την λευκή βίλα με τις δώδεκα κρεβατοκάμαρες, την πισίνα στην ταράτσα και την εκπληκτική θέα στην Κυανή Ακτή που του πούλησαν οι Φίλιππος και Σπύρος Νιάρχος.

Από εκεί είχε περάσει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αλλά και επιφανείς εκπρόσωποι του διεθνούς jet set, ενώ η πυρκαγιά που την κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό την δεκαετία του ‘70 άφησε τα σημάδια της μέχρι να την αγοράσει ο Αμπράμοβιτς. Ο τελευταίος έριξε και τριάντα εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη ανακαίνισή της και όταν του την παρέδωσαν, η εικόνα της λευκής βίλας ήταν απλά συγκλονιστική.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)