Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Διαγγέλματα...

 
Η δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης και η ανησυχία των βουλευτών της Ν.Δ. για το πώς θα αντιμετωπίσουν τους εκλογείς στις περιφέρειές τους οδήγησαν τον Κ. Μητσοτάκη να εξαγγείλει χθες, με πρωθυπουργικό διάγγελμα, αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Το διάγγελμα ενός πρωθυπουργού προς τον... λαό είναι συνήθως ενέργεια που επιβάλλεται για σοβαρό εθνικό λόγο και όχι για μια αύξηση 1,2 ευρώ την ημέρα....

Αλλά η πολιτική απελπισία οδηγεί στην επιστράτευση παντός μέσου. Οπότε, γιατί όχι διάγγελμα;

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση κρατά μια εξοργιστική στάση ανοχής απέναντι στην κερδοσκοπία των επιχειρήσεων ενέργειας. Στα νοικοκυριά που βλέπουν ανατιμήσεις στο ρεύμα της τάξης του 100% η κυβέρνηση συνιστά αναμονή και δηλώνει ότι περιμένει μέτρα ανακούφισης από την Ευρώπη.

Μέτρα από μόνη της για την ακρίβεια αρνείται να πάρει, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις. Αρκεί μια ματιά στο τι έχουν κάνει η Ισπανία και η Πορτογαλία για τους πολίτες τους, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενδιαφέρεται μόνο να διασφαλίζει την υπερκεδροφορία των πολιτικών της φίλων. Και όλα αυτά ενώ το όργιο των απευθείας αναθέσεων φτάνει τα 7 δισ., έχει καταργηθεί η 13η σύνταξη και έχουν απαλλοτριωθεί τα αναδρομικά. Χωρίς διάγγελμα.

Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε υπολείπεται σημαντικά του πληθωρισμού, που τους τελευταίους μήνες ανεβαίνει ανεξέλεγκτα. Ο πρωθυπουργός όμως βλέπει ήδη τον πάτο και προσπαθεί από κάπου να πιαστεί. Οπότε κάνει διαγγέλματα...

ΑΥΓ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.