Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας απαιτεί ο Ζελένσκι...

0


 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε στο βραδινό διάγγελμά του την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία.

"Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων... όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως", υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

"Το εμπάργκο στο πετρέλαιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Από όλες τις δημοκρατίες, όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τότε θα το αισθανθεί η Ρωσία. Τότε θα έχει νόημα για αυτή να επιδιώξει ειρήνη, να σταματήσει την ανώφελη βία", συνέχισε ο κ. Ζελένσκι...

"Ο δημοκρατικός κόσμος ασφαλώς μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο και να το κάνει τοξικό για όλες τις άλλες χώρες", επέμεινε, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε ακόμη πως ο σκοπός της "αντιπολεμικής συμμαχίας μας" είναι να τερματιστεί η σύρραξη "το συντομότερο δυνατόν", κάτι που χαρακτήρισε όχι μόνο "ηθικό καθήκον για όλες τις δημοκρατίες" αλλά και "στρατηγική άμυνας για κάθε πολιτισμένο κράτος".

"Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία", προειδοποίησε ο κ. Ζελένσκι, "ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία", έκρινε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)