Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Υποσχέσεις που γράφτηκαν στο χιόνι...

 
H πρόβλεψη αποζημίωσης είναι ανεξάρτητη από όσες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα» κόμπαζε... 
στα τέλη του Γενάρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποζημίωση που ο ίδιος είχε κανονίσει να πάρουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί της Αττικής Οδού, διαβεβαιώνοντας τους δικαιούχους ότι όσοι θα πάρουν το διχίλιαρο θα μπορούν να κινηθούν και δικαστικά κατά της εταιρείας. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε χθες η ενημερωτική ιστοσελίδα dikastiko.gr, στον απαιτούμενο φάκελο υποβολής της αίτησης για τα 2.000 ευρώ υπάρχει μια ξεκάθαρη αποστροφή στην απόδειξη είσπραξης, η οποία, κατά τους νομικούς, συνιστά αποποίηση περαιτέρω αποζημίωσης.

«Υπό την επιφύλαξη καταβολής του ποσού των 2. 000 ευρώ στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό με IBAN ……. που τηρώ στην τράπεζα ………. δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανώτερο συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για τη στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου την 24/25 Ιανουαρίου 2022 στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόδειξη που, σύμφωνα με νομικούς που εκπροσωπούν τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων στην Αττική Οδό, είναι μια ουσιαστική απαίτηση της εταιρείας να παραιτηθούν από κάθε περαιτέρω αξίωση.

Με λίγα λόγια, η πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τον πρωθυπουργό για την προσπάθειά του να κανονίσει έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό προς όφελος της εταιρείας που εδώ και τρεις μήνες συνεχίζει να κωλυσιεργεί με τις αποζημιώσεις, αποδεικνύοντας ότι όλα όσα ακούστηκαν μετά την κακοκαιρία με υποσχέσεις και δεσμεύσεις γράφτηκαν όλα στο χιόνι και μόλις αυτό έλιωσε, ξεχάστηκαν. Γιατί κάπως έτσι λειτουργεί σε όλα αυτή η κυβέρνηση. Υποσχέσεις και δεσμεύσεις σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση για τη δημιουργία εντυπώσεων, και μετά το απόλυτο τίποτα...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.