Ζόφος στη Βουλή...


 Το ένα φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαδέχεται το άλλο. Χθες περίμενε η εθνική αντιπροσωπεία την πολυδιαφημισμένη ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας και τελικά διαπίστωσε ότι είχε κληθεί να χειροκροτήσει έναν «μαχητή» του διαβόητου νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, με τη δικαιολογία ότι είναι ελληνικής καταγωγής και... μάχεται για τους ομογενείς μας στη Μαριούπολη.

Είδαμε και πάθαμε να αποβάλουμε τα «Τάγματα Εφόδου» από τη Βουλή και τώρα μας τα ξαναβάζουν από το παράθυρο ως «Τάγματα Αζόφ»...

Πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «μεγάλο λάθος» και ακολούθησε η συνηθισμένη εικόνα, με τα στελέχη της Ν.Δ. να δίνουν ποικίλες εξηγήσεις και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραδέχεται ότι επρόκειτο για «λάθος» και «αστοχία», αλλά έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατήγγειλε αυτό το «λάθος». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε το θράσος να κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δικαιολόγησε τη ρωσική εισβολή!

Βέβαια ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε προλάβει να εξυμνήσει την εμφάνιση αυτή του Ζελένσκι, παραλείποντας κάθε σχόλιο για την πρόκληση με τον νεοναζί. Προφανώς δεν είχε δει ακόμα τις αντιδράσεις. Και όταν τις είδε, ήταν πλέον πολύ αργά. Η δήλωσή του παραμένει μνημείο πολιτικής ανεπάρκειας.

Το χειρότερο είναι ότι προσπαθούν τώρα όλοι να κρυφτούν πίσω από τον πρόεδρο της Βουλής και εκείνος επικαλείται το ότι δεν υπήρχε χρόνος να ελεγχθεί το βίντεο και αρνείται μια δημόσια δήλωση για το ζήτημα. Η ευθύνη μένει έτσι στα χέρια του.

Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα αποδώσουμε στην «αστοχία» των στελεχών του Κυρ. Μητσοτάκη, που νομίζουν ότι είναι μάγοι της επικοινωνίας, αλλά στην πραγματικότητα έχουν χάσει κάθε έλεγχο. Ομως πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο.

Το «ξέπλυμα» του Τάγματος Αζόφ είναι μέρος της πιο σκληρής ατλαντικής προπαγανδιστικής ατζέντας, που δεν έχει καμιά δυσκολία να επιλέξει τους «καλούς ναζιστές» της Ουκρανίας από τους «κακούς ναζιστές» της Ρωσίας.

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να δικαιολογήσει κανέναν ναζιστή. Το Τάγμα Αζόφ δεν μπορεί να έχει λόγο στην ελληνική Βουλή. Η ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής και η ενεργή συμβολή μας στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό δεν μπορεί να συνοδεύονται από περιφρόνηση προς τη δική μας Ιστορία και από έκπτωση στις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού...

efsyn.gr