Ευθείες απειλές Ακάρ...

0


 ...για αποστρατιωτικοποίηση νησιών, εξοπλιστικά...

Εκτοξεύοντας νέες, ευθείες απειλές προς την Αθήνα και επαναφέροντας το ζήτημα περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε... στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», αλλά και σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο Haberturk. 

«Η Συνθήκη της Λωζάννης λέει πως τα συγκεκριμένα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχει συμφωνία, όλοι συμφώνησαν και είπαν “ναι”. Αυτά τα νησιά είναι συγκεκριμένα, η ονομασία τους οι συντεταγμένες τους, οι θέσεις τους. Εσείς έχετε στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά, 16 απο αυτά. Μας λένε “ας μη μιλήσουμε γι αυτά”… Μα γιατί όχι; Αν μιλάμε για διεθνές δίκαιο, από αυτό το θέμα θα ξεκινήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ακαρ, ενώ, κλιμακώνοντας, πρόσθεσε:

«Όταν στρατιωτικοποιούνται αυτά τα νησιά, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας που έχουν αμυντικό στόχο».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανήλθε στην επιθετική ρητορική και στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στο Haberturk, αυτή τη φορά εστιάζοντας στα εξοπλιστικά. 
«H Eλλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει κάποιες συμμαχίες. Μα εμείς ήδη είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Επίσης, με ένα υπερβολικό τρόπο, προβάλλουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Εμείς λέμε πως αν αυτά τα εξοπλιστικά είναι για την άμυνα τους είναι πολλά, αν όμως έχουν στόχο την Τουρκία τότε είναι λίγα… Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι δεδομένη και η οικονομική τους κατάσταση», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: 

«Μην ανοίξει η όρεξη τους με κάποιες ομιλίες, υποδείξεις, πιέσεις, με την Ε.Ε ή με την υποστήριξη κάποιων χωρών… Τους λέμε πως θα κάνουν μεγάλο λάθος. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και είμαστε ικανοί γι αυτό»...

Μανώλης Κωστίδης

Η Καθημερινή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)