«Μαύρη Παρασκευή»...


 ...για τους Βρετανούς από τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας...

Εκατομμύρια νοικοκυριά, σε απόγνωση, έσπευσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να πληρώσουν τους λογαριασμούς στους παρόχους ενέργειας καθώς από σήμερα ενσωματώνονται οι κατακόρυφες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Οι...

ιστοσελίδες των εταιρειών ενέργειας κατέρρευσαν χθες εξαιτίας των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών που έσπευσαν να επωφεληθούν των φθηνότερων λογαριασμών που ήταν σε ισχύ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

«Πανικόβλητοι πελάτες έσπευσαν να υποβάλουν μετρήσεις (σ.σ. από τους μετρητές), ανταποκρινόμενοι σε συμβουλές για να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν φθηνότερη τιμή ενέργειας μέχρι το τέλος της ημέρας» γράφει στο ρεπορτάζ του ο βρετανικός Guardian.

Καθώς τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα έσπευσαν να διασφαλίσουν ότι θα χρεώνονται με χαμηλότερη τιμή, η British Gas, η EDF, η E.ON, η SSE Scottish Power και η Bulb φάνηκε να δυσκολεύονται να επεξεργαστούν τον τεράστιο όγκο αιτήσεων από τα νοικοκυριά και πολλές φορές το μήνυμα που έφθανε στους καταναλωτές ήταν: «Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη προσωρινά», προκαλώντας δικαιολογημένα την οργή τους.