Καλά ξεμπερδέματα...

 
Δεν ξέρω τι θα κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη για τις συνομιλίες που είχε, και τις κατέθεσε, με τον κ. Μανιαδάκη. Οφείλει όμως κάτι να κάνει. Να διερευνήσει τις καταγγελίες -τα στοιχεία είναι στη διάθεση της. Διαφορετικά θα είναι... ευάλωτη στην υποψία ότι προσπαθεί να συγκαλύψει.

Ξέρω όμως τι επιχειρεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία. Και το κάνει. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα και ρωτάει τον δημοσιογράφο για τον Ρώσο ολιγάρχη. Άσχετο, αλλά δεν έχει σημασία. Το δηλητήριο να κυκλοφορεί. Μπορεί πάντως και για το συγκεκριμένο ζήτημα να βγάλει άκρη αν απευθυνθεί στο στέλεχος της που ήταν στα μέσα και στα έξω στην υπόθεση αυτή αφού συνεργαζόταν με τον Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος είχε σχέση με τον Ρώσο ολιγάρχη...

Οφείλει όμως και η Νέα Δημοκρατία να ρωτήσει την κυβέρνηση τι ακριβώς έχει πράξει για να ξεκινήσει η διαδικασία απαίτησης αποζημίωσης από την Novartis για τις παράνομες πρακτικές που χρησιμοποίησε στην Ελλάδα. Η εταιρεία το έχει παραδεχτεί στις Η.Π.Α και πληρώνει βαρύ πρόστιμο.

Είναι σε δύσκολη θέση το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας γιατί στην περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει αυτό που επιβάλλεται, αυτό που είναι υποχρεωμένη, αν θέλει να λέει ότι κινείται θεσμικά και όπως επιτάσσουν οι λειτουργίες ενός κράτους δικαίου, θα είναι σαν να παραδέχεται πώς έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο και όχι με σκευωρία.

Οργάνωσε ολόκληρη εκστρατεία για να κρύψει την αλήθεια, έστησε κοτζάμ προανακριτική για να στείλει στο εδώλιο πολιτικούς αντιπάλους, εισαγγελείς και δημοσιογράφους με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, τώρα πώς θα εξηγήσει τα ανεξήγητα;

Η ιστορία και βρόμικη είναι και πολλές ουρές έχει. Καλά ξεμπερδέματα.

Τάσος Παππάς

efsyn.gr