Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του εμπάργκο της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια

 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σε ψήφισμα του τη λήψη επιπλέον μέτρων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ζητώντας το εμπάργκο εισαγωγών στο ρωσικό πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα και τα πυρηνικά καύσιμα».

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία με 513 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 19 αποχές...

Παράλληλα, το ψήφισμα κάνει λόγο για διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ, ενώ σημειώνεται πως οι κυρώσεις μπορούν να αρθούν «εφόσον η Ρωσία υποχωρήσει και αναγνωρίσει την ανεξαρτησία, την εθνική και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας όπως ορίζεται από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της και την απομάκρυνση των Ρώσων στρατιωτών από το ουκρανικό έδαφος».

Ακόμα, το Ευρωκοινοβούλιο καλεί στον αποκλεισμό της Ρωσίας από διεθνείς οργανισμούς όπως η G-20, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNESCO.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.