Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα...


 Η ώρα του εισαγγελέα στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έφτασε. Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Σωτήρης Μπουγιούκος, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να προτείνει σήμερα (13/4) για την ενοχή ή όχι των έξι... κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαστωνος, στην Ομόνοια, όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια ο 33χρονος ακτιβιστής τον Σεπτέμβριο του 2018, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης...
Ένα αδίκημα που οι πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν απολογηθεί, αρνήθηκαν ότι διέπραξαν υποστηρίζοντας πως πρόθεση τους δεν ήταν να κάνουν κακό στον νεαρό άνδρα. Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα απολογηθεί ο τέταρτος κατηγορούμενος αστυνομικός ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου απουσίαζε καθώς νοσούσε με κορονοϊό. Οι συνάδελφοί του αστυνομικοί στις απολογίες τους υπεραμύνθηκαν των ενεργειών τους την μοιραία ημέρα.

Οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να αντικρούσουν όσα τους αποδίδονται αλλά και να δημιουργήσουν «ρωγμές» στην εικόνα που καταγράφεται στο σοκαριστικό βίντεο με την άγρια επίθεση σε βάρος του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου. Αυτά τα χτυπήματα σε βάρος του 33χρονου, σύμφωνα με την κατηγορία, «συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου».

Έξω από το δικαστήριο φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστές και μέλη συλλογικοτήτων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στην οικογένεια του 33χρονου, ζητώντας, παράλληλα, την καταδίκη των κατηγορουμένων...

newsbeast.gr