Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Βαλκάνια...


 Η Ε.Ε. θα ήταν ασφαλέστερη και ισχυρότερη με την ένταξη των Βαλκανίων, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Η Ε.Ε. «είναι η μόνη γεωγραφική ενότητα με... εσωτερικά σύνορα, είναι σαν έναν άνθρωπο που τριγυρνά με ανοιγμένο το στομάχι» εξήγησε ο Ράμα και έφερε ως παράδειγμα την προσφυγική κρίση του 2015.

«Εάν οι βαλκανικές χώρες ήταν μέλη της Ε.Ε., θα ήταν πολύ πιο εύκολο να μετριαστούν οι προσφυγικές ροές, επειδή τα Βαλκάνια θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί ως ζώνη ασφαλείας.... Οι αιτήσεις παροχής ασύλου θα είχαν διεκπεραιωθεί εκεί και θα είχε αποτραπεί η άτακτη είσοδος των ανθρώπων αυτών στην Ε.Ε.».

Στους Γερμανούς απευθυνόταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αλλά και οι Γερμανοί δεν είναι δα τόσο άσχετοι με τη βαλκανική πραγματικότητα...

ΜΠ.Α.

Παρασκήνια

efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.