Επικοινωνία και υποσχέσεις...


 Σχέδιο ανόρθωσης του πρωθυπουργικού προφίλ εκπονούν οι ένοικοι του Μαξίμου, στο πλαίσιο προσπάθειας να ανακοπεί η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί να... αντισταθμίσει το άδειο καλάθι έναντι της ακρίβειας με μια ελπιδοφόρα ατζέντα που θα αναδεικνύει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.... Χθες, ο πρωθυπουργός -κατά την παρέμβασή του στην πρωτοβουλία «Growing Together- μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις, που καθιστούν εκ των πραγμάτων την χώρα μας φιλοεπενδυτικό προορισμό. Επανέφερε μάλιστα το αφήγημα του brain gain, λέγοντας ότι για πρώτη φορά σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι που έφυγαν για το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας να προβεί σε ανακοινώσεις που θα αφορούν την επανεκκίνηση της αναζήτησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Επιπλέον, από τα πρωθυπουργικά χείλη θα γνωστοποιηθεί το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού προς το τέλος του μήνα.

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε χθες ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση κι ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε προλειάνει το έδαφος για τα χειρότερα. Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, καθώς «η κατάσταση -σχετικά με τον πόλεμο- φαίνεται να δυσχεραίνει». Απέκλεισε μάλιστα την προοπτική μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. κρατά οικονομικές εφεδρείες και ότι «δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι».

Σε αυτό το φόντο, στους κόλπους της παράταξης υπάρχει έντονη νευρικότητα ενόψει της αυριανής πανεργατικής απεργίας. Ενδεικτική είναι η υπεραντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη έναντι της κριτικής του Αλ. Τσίπρα στο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ. Ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει ότι έχει τρικυμία εν πολιτικώ κρανίω», προσπερνώντας τις σχετικές επιφυλάξεις ακόμα και γαλάζιων συνδικαλιστών.

Βορίδης: Θα δούμε για συνεργασία με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Τέλος, τροφή στα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών έδωσε χθες ο Μ. Βορίδης μετά την εγκατάλειψη του στόχου της αυτοδυναμίας από τον Κ. Μητσοτάκη.  Όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών για ενδεχόμενη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής απάντησε ότι «θα δούμε»...

Kώστας Σαββόπουλος

Η ΑΥΓΗ