Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

«Εμβολιασμένα δημοσιογραφάκια»...


 Εμβολιασμένα δημοσιογραφάκια, θα σκάτε τώρα που εμείς οι ανεμβολίαστοι θα κυκλοφορούμε ελεύθερα χωρίς πιστοποιητικό. Ήταν ανόητο μήνυμα, ανόητου ακροατή αθλητικής εκπομπής στα fm, που ανοήτως διαβάστηκε στον... ραδιοφωνικό αέρα. 

Τo γιατί πρέπει να διαβάζονται, μαζί με τα ενδιαφέροντα, και ασήμαντα –συχνά βλακώδη ή προκλητικά– μηνύματα στις ραδιοφωνικές εκπομπές «δημόσιου βήματος» αποτελεί μια άλλη ιστορία. Το ουσιαστικό θέμα είναι το σφύριγμα λήξης της πανδημίας, με την απόσυρση σχεδόν όλων των μέτρων την ώρα που η εκατόμβη νεκρών συνεχίζεται...

Μια ατέλειωτη γραμμή δεκάδων θανάτων μάς συνοδεύει στην έξοδο από την πανδημική πολιορκία. Στην οποία πάρα πολλοί δεν μπήκαν, έμειναν απέξω, έβγαζαν τη γλώσσα στους μέσα και συντελούσαν από την πλευρά τους στη συνέχιση των κρουσμάτων.

Τώρα οι «ασυμβίβαστοι», αυτοί που αρνήθηκαν όχι μόνο το εμβόλιο αλλά και τον ίδιο τον ιό, θα συνεχίσουν χωρίς κανένα μέτρο αυτοπροστασίας να γίνονται καλοί αγωγοί μιας αρρώστιας που έχει γονατίσει συστήματα υγείας, οικονομίες και κοινωνίες ολόκληρες. Όρθια παραμένει, βέβαια, η ανοησία...

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.