Νέος «Χριστοφοράκος» ο Μανιαδάκης...

0


 Πού να μην το είχε πει κιόλας. Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή διαφυγή του Νίκου Μανιαδάκη στο εξωτερικό, όπως είχε γίνει και με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο στην υπόθεση Siemens, έκρουσε κατά την απολογία του πριν από λίγες μέρες ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης. Η προειδοποίηση και η ανησυχία του επιβεβαιώθηκε πολύ γρήγορα καθώς από την... περασμένη Πέμπτη ήδη το πρόσωπο -κλειδί στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis φέρεται να βρίσκεται στην Αγγλία.

Σε χθεσινή του ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει: «Ζήτησα από την ανακρίτρια να καλέσει τον Μανιαδάκη να καταθέσει ενόρκως για τις συνομιλίες μαζί μου. Δεν το έκανε. Προειδοποίησα στην απολογία μου... ότι η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη δημιουργίας ενός νέου Χριστοφοράκου. Από την Πέμπτη ο Μανιαδάκης είναι στο Ασκοτ της Αγγλίας». Για το θέμα δεν απάντησε ο άμεσα ενδιαφερόμενος, αλλά βιάστηκε να πάρει θέση ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνης Γεωργιάδης: «Ο κύριος Μανιαδάκης απηλλάγη οριστικά με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για όλα αυτά. Αρα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πηγαίνει όπου θέλει».

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην ανακρίτρια ηχογραφημένο υλικό και γραπτά µηνύµατα στα οποία ο Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να αποκαλύπτει ότι ως προστατευόμενος µάρτυρας στην υπόθεση Novartis εκβιάστηκε από τον εµπλεκόµενο πρώην υπουργό και νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Ο τελευταίος τον φώναξε στο γραφείο του στην τράπεζα και, αφού του έδωσε να καταλάβει πως γνωρίζει ότι έχει καταθέσει εναντίον του και εναντίον των άλλων πολιτικών προσώπων ως προστατευόμενος µάρτυρας, τον απείλησε πως «όταν θα έρθει η Ν.∆. στην εξουσία, θα γαµήσουν τους µάρτυρες και τη Δικαιοσύνη». 

Σύμφωνα µε τον Μανιαδάκη πάντα, όπως αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης, το σχέδιο αυτό το επεξεργάζονταν από κοινού µε τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος θα ετοίμαζε το νομοθετικό πλαίσιο) και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά.

«Μήπως ο Αδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει να μας πει γιατί ο φίλος και σύμβουλός του, Μανιαδάκης, έφυγε στο εξωτερικό αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε ότι εκβιαζόταν από τον Στουρνάρα και την παρέα του;» ρώτησε χθες μέσω twitter ο Κ. Βαξεβάνης. Στη νέα απάντησή του ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε -συγχέοντας χρονικές στιγμές- πως «ο κ. Μανιαδάκης προσπάθησε να φύγει στο εξωτερικό μετά από ένα δημοσίευμα στο Documento που τον απειλούσε ευθέως ότι εάν ως προστατευόμενος μάρτυρας δεν έλεγε όσα θέλατε εσείς τότε ότι θα του αφαιρούσατε την προστασία και θα του ασκούσατε δίωξη». Το ζήτημα βέβαια δεν είναι τι λέει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αλλά το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη.

Κώστας Ζαφειρόπουλος

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)