Ρουσόπουλος «αδειάζει» Μηταράκη...


 Καίτοι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δεν συνηθίζει τις διαφοροποιήσεις αφού το όνομά του «παίζει» πάντα ενόψει των κατά καιρούς ανασχηματισμών, φαίνεται πως η θέση του ως Προέδρου της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν τού άφησε πολλά περιθώρια να... συμφωνήσει με τον Νότη Μηταράκη και το δόγμα για τους… «πραγματικούς πρόσφυγες» από την Ουκρανία. 

Σε κοινή εμφάνιση στη δημόσια τηλεόραση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

, Κώστα Αρβανίτη, ο Ρουσόπουλος απάντησε με τη φράση «συμφωνούμε απολύτως» όταν ο Αρβανίτης έλεγε ότι δεν πρέπει στο εσωτερικό της χώρας να χρησιμοποιεί κανείς το «αφήγημα» περί «πραγματικών προσφύγων», που ακούστηκε στον ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο μόνο από την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. 

«Και επιπλέον επειδή και εγώ ανέλαβα πρόσφατα πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το έζησα αυτό που λέει ο κ. Αρβανίτης. 

Έζησα τη διαφορά των μεν από τους δε. Και επισημαίνεται πολύ σωστά από τον κ. Αρβανίτη αυτή η διαφορά, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανονικά. Αλλά υπάρχει, αυτός είναι ο κόσμος μας», πρόσθεσε ο Ρουσόπουλος, εξηγώντας τη διαφωνία του με το δόγμα Μηταράκη...

matrix24.gr