Ανάρπαστες οι κατοικίες στο Ελληνικό – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις κρατήσεις και τα έσοδα


 Κάθε προσδοκία ξεπερνούν οι κρατήσεις κατοικιών στο Ελληνικό ανεβάζοντας μέχρι στιγμής τα προσδοκώμενα έσοδα σε πάνω από 606 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, για τα διαμερίσματα του Πύργου Κατοικιών της Μαρίνας, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για περίπου ¾ της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 374 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών...

Για τις βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για όλα τα οικόπεδα, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα από την πώληση των οικοπέδων να υπολογίζονται σε 190 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Το κόστος κατασκευής αναλαμβάνεται από τους αγοραστές των οικοπέδων, ενώ τα σχέδια και η επίβλεψη της κατασκευής από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Για τα συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών / διαμερισμάτων (condos) στο παραλιακό μέτωπο, άρχισαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 οι σχετικές επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές και έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών που αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους €42 εκατ., τα οποία αποτελούν περίπου 15% των συνολικών εκτιμώμενων μελλοντικών εσόδων από τις εν λόγω οικιστικές αναπτύξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η Lamda δαπάνησε το ποσό των 32 εκατ. ευρώ για πρόδρομα έργα στο Ελληνικό ολοκληρώνοντας τις μελέτες για την κύρια φάση κατασκευής των υποδομών, για το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για την ανάπλαση και τη διαμόρφωση της παραλίας. Παράλληλα τρέχουν οι μελέτες για τον Πύργο Κατοικιών της Μαρίνας, το επιχειρηματικό κέντρο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, της εμπορικής ανάπτυξης του Αγίου Κοσμά και των κατοικιών του παραλιακού μετώπου ενώ ολοκληρώνεται εντός του επόμενου μήνα η κατεδάφιση του 80% των παλαιών κτιρίων.

Η Εταιρεία στις 11 Μαρτίου ανακοίνωσε την ανάδειξη του ομίλου AVAX Α.Ε. ως Κύριου Αναδόχου για τα κατασκευαστικά έργα υποδομών της Α’ Φάσης, ενώ οι σχετικές εργασίες άρχισαν και θα συνεχιστούν έως τον Σεπτέμβριο 2025

Ανάμεσα στα έργα υποδομών περιλαμβάνεται το εκτεταμένο οδικό δίκτυο, περιλαμβανομένης της υπογειοποίησης και του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Ποσειδώνος, καθώς και η κατασκευή δικτύων κοινής ωφέλειας.