Η σφαγή στην πόλη Μπούτσα...


 Παντελής Μπουκάλας

Το συνηθίζουν οι στρατοί κατοχής, όσο κι αν κρατάει η εξουσία τους στα ξένα εδάφη που κυριεύουν. Οταν αποχωρούν από μια κατακτημένη περιοχή, δίνουν μια τελευταία παράσταση βαρβαρότητας. Για να εκδικηθούν όσους τους πολέμησαν σθεναρά, αντί να τους υποδεχτούν σαν απελευθερωτές και ευεργέτες. 

Για να...

«παραδειγματίσουν» όσους αντιστέκονται, με τη μέθοδο της κατατρομοκράτησης και της σκαιής περιφρόνησης για ό,τι αποκαλείται «δίκαιο του πολέμου». Για ό,τι δηλαδή συνομολογούν τα έθνη, συνήθως κατόπιν παγκοσμίων συρράξεων, με την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να θέσουν όρια στη δράση του θηρίου που λέγεται άνθρωπος, ή έστω εμπόλεμος άνθρωπος.

Στην Ουκρανία, οι Ρώσοι, με τις οβίδες και τους πυραύλους τους, και με τη συνδρομή των Τσετσένων συμμάχων τους και ποικίλων μισθοφόρων (για τους οποίους το «δίκαιο του πολέμου» είναι απλώς ένας επιπλέον λόγος μεταδολοφονικού καγχασμού), χρησιμοποιούν ευρεία γκάμα τρομοκρατικών μεθόδων «παραδειγματισμού»: 

Βάλλουν εξαρχής και εκ συστήματος εναντίον μη στρατιωτικών στόχων, εκτός και αν πιστέψουμε ότι όλες οι πολυκατοικίες του Κιέβου ή της Οδησσού ή τα θέατρα και τα νοσοκομεία είναι «άντρα ναζιστών». Εκθεμελιώνουν πόλεις που δυσκολεύονται να τις κυριέψουν, σαν τη Μαριούπολη. Ισοπεδώνουν ακόμα και χωριουδάκια, που τα μόνα «σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος» που διαθέτουν είναι ένα βενζινάδικο και μια εκκλησία, αφιερωμένη στους αγίους που λατρεύουν και αυτοί, και με παρόμοιο δόγμα και τελετουργικό, στην ίδια Παναγία, στον ίδιο Χριστό. Και δολοφονούν αμάχους. Οπως στην κωμόπολη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.

Οι φριχτές εικόνες από την Μπούτσα αποκαλύπτουν μια θηριωδία. Παντού νεκροί. Δολοφονημένοι. Στους δρόμους, στις αυλές των σπιτιών, σε ομαδικούς τάφους. Ενας με το ποδήλατο δίπλα του – θα το πέρασαν φαίνεται για τεθωρακισμένο. Αλλοι με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα και πισώπλατα πυροβολημένοι. 

Και παντού αυτοκίνητα διάτρητα από σφαίρες, αφού η λευκή σημαία τους ή η πινακίδα με την έκκληση «Παιδιά» δεν τα προστάτεψε. Ούτε οι δεκάδες σταυροί πάνω στους τοίχους του προστάτεψαν το νοσοκομείο της Μπούτσα.

Η επίσημη Ρωσία αμύνεται επιτιθέμενη, όπως το συνηθίζει σαράντα ημέρες τώρα: «Προβοκάτσια. Προπαγανδιστικά κατασκευάσματα». Οι Ουκρανοί δηλαδή, σωστά κτήνη, σκότωσαν δίχως καμιά αναστολή δεκάδες συμπατριώτες τους για να σκηνοθετήσουν τη δική τους Γκουέρνικα! Σχεδιασμένα μοχθηροί στη δράση τους οι εισβολείς, θρασύτατοι στον λόγο τους...

Καθημερινή