Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Η ακτινογραφία της ακρίβειας στην αγορά – Όλες οι ανατιμήσεις ανά κλάδο


 Η έκρηξη ακρίβειας στην αγορά είναι δεδομένη, τόσο από τα επίσημα στοιχεία για το πληθωρισμό που σκαρφάλωσε χθες στο 8,9% (δηλαδή σε επίπεδα 1995), όσο και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών της Κυβέρνησης η οποία και χθες επανέλαβε την έκκληση για κοινή και αποφασιστική δράση της ΕΕ, ούτως ώστε να υπάρχει επαρκή κάλυψη της αγοράς και ανάσχεση του πλήγματος και του προβλήματος.

Προς το παρόν η Αθήνα κινείται με βάση τις δυνατότητες που έχει, καταθέτοντας στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2,6 δισ. ευρώ. Αλλά και επιταχύνοντας την υλοποίηση των έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης...

(για το οποίο η πρώτη δόση έφτασε χθες (ενώ η επόμενη επιχειρείται να έρθει τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο), αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ η έγκριση των προγραμμάτων του οποίου επιχειρείται να γίνει πριν το καλοκαίρι.

Ωστόσο, η πραγματικότητα των αριθμών και της ακρίβειας είναι αδυσώπητη. Τα αναλυτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι πέρα από τις αυξήσεις φωτιά ειδικά στον ηλεκτρισμό και γενικότερα στο κλάδο ενέργειας και στέγασης πολλές άλλες εστίες γιγαντώνονται.

Οι τιμές αυξάνονται ταχύτατα πλέον σε πάρα πολλούς κλάδους που περιλαμβάνουν από βασικά τρόφιμα έως τα ξενοδοχεία, τις μεταφορές αλλά και πολλά είδη διαρκείας.

Σοκ ανατιμήσεων – τα αναλυτικά στοιχεία


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.