Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα...

 
Ναι, είναι μεγάλες οι προκλήσεις για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Προκλήσεις που σχετίζονται με τις ραγδαίες αλλαγές της εποχής μας. Με τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Αλλά και με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία στη χώρα μας και την... ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Χρειάζεται σκέψη και πολλή δουλειά για να αντιστοιχηθεί ένας αριστερός σχηματισμός στις απαιτήσεις της εποχής του. Γιατί αυτό που τον νοιάζει είναι να βάλει τη σφραγίδα του σε ριζικές αλλαγές των πραγμάτων, χωρίς να επιτρέψει στα πράγματα να τον αλλάξουν.

Χρειάζεται τόλμη και σύνεση, γνώση και θέληση, σοβαρό πολιτικό σχέδιο, αξιοποίηση της πείρας, παλιότερης και πρόσφατης, για να προχωρήσει κανείς μπροστά και να αναμετρηθεί με τις συνθήκες.

Γι’ αυτό η Αριστερά προχωρά γνωρίζοντας ότι τους δρόμους δεν τους ανοίγουν τα κόμματα που επέλεξαν το σωστό πολιτικό πρόγραμμα από τη βιβλιοθήκη τους ή το σωστό παράδειγμα από την ιστορία τους. Τους ανοίγουν τα κόμματα που κάνουν τη δουλειά τους με σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, συντροφικότητα και επάρκεια.

Που βάζουν στόχους και εργάζονται να τους υλοποιήσουν αντί να ανακηρύσσουν σε στόχο τον ίδιο τους τον εαυτό. Που δεν ζητούν ανάθεση από τους κοινωνικά αδύναμους και τους αδικούμενους, αλλά ενεργή συμμετοχή και οργάνωση.

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκινά γνωρίζοντας ότι ο πήχης είναι ψηλά και οι καιροί δεν περιμένουν. Αλλά η Αριστερά είναι για τα δύσκολα. Το ξέρουμε πια...

ΑΥΓΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.