Ευρωσφαλιάρα...

0


 Τελικά είναι τόσο καταπληκτική η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που όμοιά της δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στην Ευρώπη και μάρτυς μας το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο... σύμφωνα με το οποίο, ένας στους δύο Έλληνες, το 49% του πληθυσμού, αγωνιά για το αν θα καταφέρει να καλύψει τις δαπάνες της οικογένειας και του νοικοκυριού, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της Ε.Ε. που είναι 26%.

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται πως εννέα στους δέκα Έλληνες βρίσκουν την ελληνική οικονομία να μην είναι σε καλή κατάσταση (89%), ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει υποστεί επιδείνωση είναι επίσης το υψηλότερο της Ευρώπη..., σε επίπεδο 85%. Όσο για τον εφιάλτη των λογαριασμών, τρεις στους τέσσερις Έλληνες δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις (77%, έναντι 33% στην Ε.Ε. των 27). Και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η αδυναμία αυτή για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων προϋπήρχε της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πίσω από την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την ξέφρενη άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Ίδια και χειρότερα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας και στο μέτωπο της πανδημίας, όπου επίσης οι περισσότεροι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σχεδόν δύο στους τρεις (64%) δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι για τα μέτρα που ελήφθησαν, όταν στην Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%. Στη χώρα μας υπάρχει και σημαντικά μεγαλύτερη απογοήτευση για τον ρόλο της Περιφερειακής και ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης για το ίδιο θέμα, καθώς απογοητευμένοι για τα μέτρα που έλαβαν οι περιφερειακές και τοπικές Αρχές δηλώνουν πάνω από τρεις στους πέντε, 61% έναντι μόλις 39% στην Ε.Ε...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)