Η Λεπέν κατηγορείται για υπεξαίρεση 600.000€...

0


 Για υπεξαίρεση περίπου 600.000 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους κατηγορείται η Μαρίν Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της. 

Η κατηγορία διατυπώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf), σύμφωνα με νέα έκθεση που αποκάλυψε η ιστοσελίδα Mediapart και έχει παραδοθεί στη γαλλική δικαιοσύνη.Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αναφορά στις 11 Μαρτίου.

Η νέα έκθεση της Olaf αφορά τα κονδύλια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολιτικές ομάδες στο πλαίσιο της θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Μαρίν Λεπέν και τα στελέχη του κόμματός της κατηγορούνται ότι τα χρησιμοποίησαν για λόγους εθνικής πολιτικής, για προσωπικές δαπάνες ή για πληρωμές προς όφελος εμπορικών επιχειρήσεων προσκείμενων στο κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό, και στην πολιτική ομάδα της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας....
Η έκθεση αφορά την Λεπέν, τρεις πρώην ευρωβουλευτές - τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον πρώην σύντροφό της Λουί Αλιό και τον Μπρουνό Γκολνίς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Συναγερμού- καθώς και την πολιτική ομάδα Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την Olaf, η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας φέρεται ότι βαρύνεται με υπεξαίρεση 137.000 ευρώ δημοσίου χρήματος του κοινοβουλίου, από το 2004 έως το 2017, όταν ήταν ευρωβουλευτής. 

Από το 2017, η Μαρίν Λεπέν διώκεται στο πλαίσιο άλλης έρευνας σχετικά με τις εικονικές θέσεις απασχόλησης συνεργατών του κόμματός της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο δικηγόρος της, Ροντόλφ Μποσελί, εξέφρασε έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποκάλυψης, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όπου η Μαρίν Λεπέν θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Εμανουέλ Μακρόν. 

Επίσης, ο δικηγόρος εξέφρασε έκπληξη για τον τρόπο λειτουργίας της Olaf για θέματα σχετικά με γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά πριν από περισσότερο από δέκα χρόνια. Ο Μποσελί δήλωσε ότι η έρευνα της Olaf ξεκίνησε το 2016 και ότι η Λεπέν απάντησε γραπτά στις ερωτήσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας τον Μάρτιο 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)