Πάνω από 26.000 οι εντολές για διακοπή ρεύματος...


 Μετά τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν καταφτάσει το τελευταίο διάστημα σε χιλιάδες νοικοκυριά, έφτασε και η ώρα της λυπητερής για τους πρώτους ευάλωτους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που φέρνει η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Και μπορεί κυβέρνηση και... πάροχοι να θέλησαν να περάσουν προς τα έξω το αφήγημα της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά αυτή εξαντλήθηκε τις ημέρες του Πάσχα, καθώς πια προχωρούν κανονικά σε διακοπές ηλεκτροδότησης, παραβλέποντας την συνολικότερη τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί πολίτες με τους μισθούς στα κουτσουρεμένα επίπεδα των μνημονίων και τον πληθωρισμό να τρέχει με πάνω από 8%...
Ήδη, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δώσει εντολές διακοπής για περίπου 26.500 παροχές ρεύματος, όπως αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

«Από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές κι έχουμε εκτελέσει έξι με 6.500 και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι: «αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο» ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν σωστό οι πάροχοι να στέλνουν κι ένα sms ότι το επόμενο διάστημα ή την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες μέρες θα γίνει διακοπή ρεύματος αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα ή δεν κάνετε έναν διακανονισμό». 

«Εμείς δεν γνωρίζουμε τι χρήματα χρωστάει και ποια είναι η κατάσταση κάθε καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι όμως μετά από τις εντολές που έρχονται από τους παρόχους να κάνουμε τη διαδικασία της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος» είπε.

Ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι «δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εντολές που παίρνουμε από τους παρόχους και μπορεί αρκετοί που έχουν φύγει για Πάσχα να επιστρέψουν σπίτι τους και να δουν ότι δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα λόγω διακοπής από χρέος ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι πάνω από 500 διακοπές πραγματοποιούνται καθημερινά μόνο στην περιοχή της Αττικής...

efsyn.gr