ΗΠΑ: Δεκαέξι Πολιτείες μηνύουν την Ταχυδρομική Υπηρεσία για την αγορά φορτηγών αξίας 11,3 δισ. δολαρίων

0


 Συνολικά δεκαέξι Πολιτείες των ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση κατά της αμερικανικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας για τα σχέδια της να αντικαταστήσει τον παλιό στόλο των φορτηγών παραδόσεις αλληλογραφίας και δεμάτων με φορτηγά που κινούνται με αέριο, αντί να επιλέξει τα πιο «φιλικά» προς το περιβάλλον ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η U.S. Postal Service...

σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα παλιά της συμβατικά οχήματα με χιλιάδες οχήματα που κινούνται με αέριο, σε διάστημα δεκαετίας, με τον προϋπολογισμό για το πλάνο αυτό να ανέρχεται σε 11,3 δισ. δολάρια.

Όμως συνολικά 16 Πολιτείες, μαζί με αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες και περιβαλλοντικές ομάδες κατηγορούν την Ταχυδρομική Υπηρεσία πως δεν έλαβε υπόψιν την περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα προκαλέσουν τα οχήματα αυτά.

Η ένσταση αφορά στην επιλογή οχημάτων αερίου έναντι ηλεκτρικών οχημάτων, ειδικά καθώς τα οχήματα αερίου θα καλύπτουν «μόλις» 8,6 μίλια ανά γαλόνι.

Η κίνηση της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας αποτελεί «πλήγμα» στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος «υποσχέθηκε» να αντικαταστήσει τον ομοσπονδιακό στόλο των 600.000 οχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα και φορτηγά και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της κυβέρνησης κατά 65% μέχρι το 2030. Ειδικά, καθώς ο στόλος της Postal Service περιλαμβάνει περίπου 230.000 οχήματα και αποτελεί το 1/3 του συνόλου του ομοσπονδιακού στόλου σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η Υπηρεσία σχεδιάζει να αντικαταστήσει μόλις το 10% του στόλου της με φορτηγά που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό ακόμα και από ιδιωτικές εταιρείες όπως η Amazon και η UPS, οι οποίες έχουν αντίστοιχα μεγάλους στόλους οχημάτων για την παράδοση δεμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)