«Πουλούσε» έρωτα ως στρατιωτικός στις ΗΠΑ και «ξάφριζε» Ελληνίδες που γνώριζε στα social media

 
Μια απίστευτη υπόθεση απάτης βλέπει το φως της δημοσιότητας, με θύματα γυναίκες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. «Πρωταγωνιστής» ένας δήθεν στρατιωτικός από τις ΗΠΑ, ο οποίος προσέγγιζε ερωτικά γυναίκες μέσω των social media και τους αποσπούσε χιλιάδες ευρώ. 

Πίσω από αυτή την υπόθεση απάτης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, υπάρχει μάλιστα ολόκληρη «ομάδα»....

Πρόκειται για δύο Ελληνίδες και τρεις άνδρες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη. 

Οι πέντε τους μαζί με τουλάχιστον ακόμα έναν άγνωστο – μέχρι στιγμής – συνεργό τους από τον Απρίλιο του 2020 κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 8 γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 168.448 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 29.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η έρευνα της ΕΛΑΣ συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.