Το παίζει δίπορτο... ο Ερντογάν- Η διπρόσωπη πολιτική του για τους S-400 και το ''εμπάργκο όπλων'' από το ΝΑΤΟ


 Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποστείλλουν αντιαεροπορικά Ρωσικής προέλευσης στην Ουκρανία από χώρες κράτη μέλη τους που έχουν στο οπλοστάσιο τους τέτοια συστήματα.

Μία από αυτές είναι και η Τουρκία, η οποία διαθέτει S-400. 

Σύμφωνα με το Ουκρανικό strana.news, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα μεταφέρει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 στην Ουκρανία, όπως του είχαν ζητήσει προηγουμένως οι Αμερικανοί.

«Το θέμα των S-400 είναι κλειστό για την Τουρκία, είναι ιδιοκτησία της χώρας», είπε ο Ερντογάν.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα ενταχθεί στις αντιρωσικές κυρώσεις, καθώς «δεν μπορεί να επιτρέψει στους πολίτες της να παγώσουν χωρίς ρωσικό αέριο».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν με την Άγκυρα το ενδεχόμενο αποστολής S-400 στην Ουκρανία. Σε αντάλλαγμα για αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να άρουν τις κυρώσεις από την Άγκυρα.

Μετά από αυτό, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δε σκοπεύει να εγκαταλείψει τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, ο Ερντογάν το πήγε ακόμη παραπέρα όπως θα δούμε, αφού σύμφωνα με άρθρο  του  ahvalnews.com, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Πέμπτη τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να τερματίσουν τα εμπάργκο όπλων στη χώρα του μετά τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας, καθώς εξήρε την επιτυχία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τουρκικής κατασκευής στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

pentapostagma.gr