ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο σχέδιο Τσίπρα για την ακρίβεια με πρωτοβουλίες «out of the box»


 Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει ότι «η έκρηξη της ακρίβειας που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις εδώ και έξι μήνες με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και των επιλογών του απειλεί την κοινωνία πλέον όχι μόνο με ενεργειακή φτώχεια αλλά και με μία νέα, ακόμα πιο βαθιά ανθρωπιστική κρίση...

Και αυτό, διότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί στο κύμα ακρίβειας που μαστίζει από το Σεπτέμβρη την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής ζούμε την ακρίβεια Μητσοτάκη, την ακρίβεια του πολέμου δεν την έχουμε δει ακόμα.»

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι «η απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια, τα άκρως ανεπαρκή μέτρα στήριξης και η ραγδαία συρρίκνωση του εισοδήματος έχουν βάλει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε ένα ανεπίστρεπτο καθοδικό σπιράλ. Οι άνθρωποι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν διότι απλά δεν θέλουν να συγκρουστούν με συμφέροντα και δεν πιστεύουν σε ένα ισχυρό κράτος προς όφελος του πολίτη, αλλά στην “αυτορρύθμιση των αγορών”. Τα αποτελέσματα των αγορών τα βλέπουν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους, στο σούπερ μάρκετ, με την υπογραφή Μητσοτάκη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γα την αντιμετώπιση της ακρίβειας – μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και αύξηση του κατώτατου μισθού – και θα δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέος της πανδημίας, στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ακόμα θα προτάξει ένα έκτακτο συνεκτικό σχέδιο ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών “out of the box” – χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διατίθενται σε κοινοτικό επίπεδο – προκειμένου να ανατάξουν για μια ακόμα φορά την κοινωνία και την οικονομία. «Το κάναμε ήδη μία φορά, οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα μας αναγκάσουν να το ξανακάνουμε» θα πει χαρακτηριστικά.